12 Μαρτίου 2021

Σε «βαθύ κόκκινο» μπαίνει η Κατερίνη - Οι ανακοινώσεις και τα νέα μέτρα


Αλλάζει ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας, με τέσσερις περιφέρειες και πέντε δήμους να μπαίνουν από αύριο σε καθεστώς ακόμα πιο αυστηρού lockdown με τα αντίστοιχα μέτρα.

Πρόκειται για τις Περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Λέσβου, καθώς επίσης για τους δήμους Ιωαννίνων, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου και Χανίων.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις έξι το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά, από το υπουργείο Υγείας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες και για την Καθαρά Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, στη σκιά των καρφιών της Αναστασίας Κοτανίδου, δε συζητήθηκε η επανέναρξη δραστηριοτήτων, όπερ εστί μεθερμηνευόμενον ότι το lockdown παίρνει παράταση.

Πριν από λίγο ο Σκάι μετέδωσε ότι η Επιτροπή προτείνει το οριζόντιο κλείσιμο για δύο εβδομάδες όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης πανελλαδικά, καθώς παρατηρείται πλέον ότι διασπορά του νέου κορονοϊου, αφορά και τις μικρές ηλικίες, όπως είχε επισημάνει χθες ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Τα νέα μέτρα θα φέρουν αλλαγές στα καταστήματα και στην ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Στις περιοχές που βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο» είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες.

Αναστέλλεται ακόμη η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.

Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών τελετών αποκλειστικά και μόνο από τους ιερείς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων, με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων.

Η τέλεση γάμων επιτρέπεται επίσης με την παρουσία αυστηρά έως εννέα ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού.

Η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών, ωστόσο, τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινάει και σε αυτές από τις 7 το απόγευμα.






https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: