5 Μαρτίου 2021

Πόσο καλά είναι προετοιμασμένες οι τοπικές αρχές για την αντιμετώπιση μιας φυσικής καταστροφής στον νομό Πιερίας;

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας καταθέτει δημόσια στους τρεις δήμους και στην αντιπεριφέρεια Πιερίας ένα πλήρες και άμεσα εφαρμόσιμο σχέδιο.

Ποια είναι τα ακριβή σχέδια των τοπικών αρχών για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου φαινομένου π.χ. στους τομείς:

- Μέριμνα πληγέντων και εξασφάλιση βασικών αναγκών τους όπως η μαζική σίτιση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων;

- Οργάνωση και λειτουργία χώρων συγκέντρωσης;

- Εκπαίδευση, οργάνωση, ενημέρωση και προειδοποίηση των πολιτών;

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας καταθέτει δημόσια στους τρεις δήμους και στην αντιπεριφέρεια Πιερίας ένα πλήρες και άμεσα εφαρμόσιμο σχέδιο αντιμετώπισης και μετρίασης των επιπτώσεων μιας φυσικής καταστροφής στον τόπο μας και προτείνει την ένταξη των κοινωνικών δομών του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης στα σχέδια διαχείρισης κρίσεων των τοπικών αρχών.

Η πρόταση περιέχει όλες τις λεπτομέρειες όπως π.χ. μέτρα προσωρινής σίτισης του πληθυσμού σε περίπτωση ολικής διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, εξασφαλίζοντας 1.500 γεύματα ημερησίως για χρονικό διάστημα 15 ημερών (συνολικά 22.500 μερίδες φαγητού) διαθέτοντας ήδη όλα τα απαραίτητα υλικά. Δηλαδή, δεν πρόκειται για ένα θεωρητικό σχέδιο επί χάρτου αλλά για μια άμεσα εφαρμόσιμη πρόταση την οποία σχεδιάζει εδώ και 1,5 χρόνο η ΕΟΔνΠ και με αφορφή τον καταστροφικό σεισμό στην Ελασσόνα την προτείνει στις τοπικές αρχές με στόχο να ελεγχθεί, να βελτιωθεί και τέλος να ενταχθεί στον επίσημο σχεδιασμό τους.

Τα ράφια ειδικά διαμορφωμένου χώρου εμβαδού 65τμ βρίσκονται ήδη αποθηκευμένα και λεπτομερώς καταγεγραμμένα όλα τα τρόφιμα (πρώτες ύλες) που θα χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή των 22.500 συσσιτίων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε ολόκληρη την πρόταση εδώ

Η πρόταση βρίσκεται ήδη στα χέρια του δημάρχου Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμου ο οποίος επισκέφθηκε τους αποθηκευτικούς χώρους του Καπνικού Σταθμού και ενημερώθηκε μετά την Πρωτοχρονιά σε κατ ιδίαν συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΕΟΔνΠ στο Δημαρχείο Κατερίνης. Η εκτίμησή του ήταν άκρως θετική.

Προτείνεται άμεσα μία τηλεδιάσκεψη με την Αντιπεριφερειάρχη και τους τρεις Δημάρχους του Ν. Πιερίας στην οποία θα συζητηθεί η παραπάνω πρόταση.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας θεωρεί το θέμα της Πολιτικής Προστασίας και τον σχεδιασμό αντιμετώπισης των επιπτώσεων μιας πιθανής φυσικής καταστροφής στον νομό Πιερίας, άμεση προτεραιότητα και προτείνει την έναρξη δημόσιου διαλόγου για το θέμα αυτό. Καλούνται όλοι οι πολίτες να διαβάσουν προσεκτικά την πρόταση της και να δηλώσουν συμμετοχή στις ομάδες εθελοντών και εθελοντριών που θα οργανωθούν αμέσως μετά την επίσημη αποδοχή της πρότασης από τις τοπικές αρχές.

Διαβάστε ολόκληρη την πρόταση εδώ και μεταφέρετε την πληροφορία σε φίλους και γνωστούς.

Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: