29 Μαρτίου 2021

Νέα μέτρα στήριξης για τον Απρίλιο - Τι ισχύει για το δώρο Πάσχα

Το συνολικό κόστος των μέτρων αναμένεται να υπερβεί σε πλήρη εξέλιξη τα 14 δισ. ευρώ το 2021
 

Πρόσθετες παρεμβάσεις ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για τον μήνα Απρίλιο ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Το συνολικό πακέτο των μέτρων στήριξης αναμένεται να υπερβεί τα 14 δισ. ευρώ το 2021. «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την οικονομία και την κοινωνία όσο η εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης το επιβάλλει», είπε ο υπουργός Οικονομικών.


Αναλυτικά τα πρόσθετα μέτρα για τον Απρίλιο που ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας:

 1. Αναστολή πληρωμής των δόσεων ρυθμίσεων για οφειλές στην εφορία με μετάθεση πληρωμής της δόσης στο τέλος της ρύθμισης.
 2. Μηδενικά ενοίκια και τον Απρίλιο για τις 200.000 που παραμένουν κλειστές. Οι πληττόμενες επιχειρήσεις (με βάση τον ΚΑΔ) θα συνεχίζουν και τον επόμενο μήνα να δίνουν μειωμένο κατά 40% ενοίκιο στους ιδιοκτήτες. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα αποζημιωθούν από το κράτος του 80% των απωλειών που θα υποστούν. Για τις πληττόμενες επιχειρήσεις θα ισχύσει η έκπτωση του 40% με την αναπλήρωση του 50% της ζημιάς.
 3. Καταβολή διπλής αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες ακινήτων για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο. Ειδικά για τον Μάρτιο δεν χρειάζεται η υποβολή δήλωσης Covid βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων.
 4. Πάγωμα επιταγών, και αναστολή καταβολής ΦΠΑ για τους κομιστές των αξιογράφων κατά 30 ημέρες από την αναγραφόμενη ημερομηνία μέχρι τέλος Απριλίου
 5. Μετατίθεται για την 1η Ιουλίου 2021 η έναρξη της υποχρεωτικής ψηφιακής διαβίβασης των παραστατικών my data.
 6. Καταβολή του επιδόματος των 534 ευρώ το μήνα στους εργαζόμενους σε αναστολή σε κλειστές και σε πληττόμενες επιχειρήσεις αναλογικά για το διάστημα που βρίσκονται εκτός εργασίας με κάλυψη από το δημόσιο των ασφαλιστικών εισφορών .Θα ισχύσουν τα ίδια κριτήρια που ίσχυσαν και τον μήνα Μάρτιο. Το κόστος του μέτρου ανέρχεται σε 330 εκατομμύρια ευρώ
 7. Παροχή δώρου Πάσχα για την περίοδο Ιανουαρίου –Απριλίου 2021.Το κόστος ανέρχεται σε 210 εκατομμύρια ευρώ.
 8. Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών για εργαζόμενους σε ξενοδοχεία δωδεκάμηνης διαμονής έως και τον Ιούνιο 2021
 9. Οι καλλιτέχνες θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού και για τον μήνα Μάρτιο
 10. Επιδότηση των επιχειρήσεων πολιτισμού για κενές θέσεις σε θέατρα κ.λ.π.
 11. Ξεναγοί τουριστικοί συνοδοί θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον μήνα Μάρτιο
 12. Επέκταση του προγράμματος "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" έως και τον Ιούνιο του 2021
 13. Παράταση των επιδομάτων ανεργίας δύο μήνων

 

 

 ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: