18 Μαρτίου 2021

Ο Υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου


Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 17 Μαρτίου, ο Υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος και Συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μάριος Αποστολίδης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) Πιερίας, Πύραρχο κ. Παναγιώτη Πατσιαλή.


Στη συνάντηση, που έλαβε χώρα μέσα σε εγκάρδιο και θερμό κλίμα, ανταλλάχθηκαν απόψεις και συζητήθηκε η υφιστάμενη αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο υπηρεσιών, ο σχεδιασμός δράσεων Πολιτικής προστασίας που αφορούν την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων από φυσικά φαινόμενα καθώς και η δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας και αμοιβαίας επιχειρησιακής συνδρομής, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων κάθε φορέα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας άλλωστε βρίσκεται διαχρονικά σε αγαστή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την από κοινού αντιμετώπιση όλων των συμβάντων που απειλούν τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων της Πιερίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου τόνισε την συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας και της επιχειρησιακής συνδρομής που διέπει τους δύο φορείς, όλο αυτό το χρονικό διάστημα που υπηρετεί την περιφερειακή αυτοδιοικητική αρχή, επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας της Πιερίας και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, βρίσκεται πάντα κοντά στην Πυροσβεστική υπηρεσία ως επιχειρησιακά εμπλεκόμενος φορέας για την από κοινού συνδρομή και αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων αλλά και των επειγουσών καταστάσεων που πρέπει από κοινού να αντιμετωπιστούν».

Κλείνοντας, η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου εξήρε το ρόλο του Πυροσβεστικού Σώματος και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει στο πρόσωπο του υποστράτηγου κ. Αποστολίδη, όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής για το ζήλο, την οργάνωση και το συντονισμό που επιδεικνύουν σε κάθε επιχείρηση αντιμετώπισης φαινομένων εκτάκτων αναγκών. Τέλος συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η τακτική επαφή μεταξύ των δύο πλευρών στο πλαίσιο κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: