2 Μαρτίου 2021

Οι ήρωες της Υγείας

Γράφει ο Σωτήρης Γκούνας

Συμπληρώνεται ένας χρόνος περίπου, που η πανδημία υπάρχει πλέον στην κανονική μας καθημερινότητα.

Οι ΗΡΩΕΣ εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κατερίνης κατέβαλαν και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να θεραπεύσουν ασθενείς και για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Ο αγώνας των εργαζομένων είναι αδυσώπητος.

Θέλω ως κοινωνικός άνθρωπος να τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΔΗΜΟΣΙΑ για την προσπάθειά τους, η οποία υπερβαίνει τις ανθρώπινες αντοχές.

Γνωρίζω, όπως και η κοινωνία της Πιερίας, τους μεγάλους κινδύνους, που αντιμετωπίζουν καθημερινά όλοι οι εργαζόμενοι, προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά.

Σε τελευταίο σχετικό δημοσίευμα μου της 18ης Φεβρουαρίου κάποιοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου εξέλαβαν ότι κάποιες αναφορές μου προς την Διοίκηση αφορούσαν και τους ίδιους. Κατηγορηματικά δηλώνω ότι σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα αυτούς και δεν αναφερόμουν σ’ αυτούς.

Αυτό δείχνει την τεράστια ευαισθησία που είχαν και έχουν.

Θέλω να τους ζητήσω δημόσια ΣΥΓΓΝΩΜΗ που, άθελά μου, θεώρησαν ότι τους έθιξα.

Θέλω, επίσης, να γνωρίζουν ότι η ευαισθησία τους αυτή με έβαλε σε σκέψεις και προβληματισμό ότι κάτι δεν διατύπωσα σωστά στο δημοσίευμά μου της 18ης Φεβρουαρίου, του οποίου στόχος ήταν η επισήμανση κάποιων διοικητικών αδυναμιών και κάποιων συμπεριφορών.

Για την ευαισθησία τους αυτή θέλω να τους ευχαριστήσω ακόμα περισσότερο και να τους επισημάνω ότι η κοινωνία της Πιερίας γνωρίζει ότι όλοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κατερίνης έπραξαν το καθήκον τους με υπερβάλλοντα ζήλο, αυτοθυσία και προσπάθεια.

Η κοινωνία αυτή την ώρα εξαιτίας της πανδημίας είναι ανήσυχη χωρίς να εργάζεται στον ευαίσθητο χώρο της υγείας. Αυτονόητο είναι να κατανοεί εκείνους που είναι μέσα στην φωτιά της πανδημίας και προσπαθούν, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό,  να διαφυλάξουν την δημόσια υγεία και όσους νοσούν από τον covid.

Το σύνολο της κοινωνίας και εγώ προσωπικά δεν διανοούμαστε αρνητική έκφραση για κανέναν εργαζόμενο στον χώρο του Νοσοκομείου Κατερίνης, αλλά και πανελλαδικά. Καμία ειδικότητα δεν εξαιρείται από το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μας και την ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ μας.

Μια ιστορική υπόμνηση:

Το μέτωπο της Μ. Ασίας ιστορικά αποδεδειγμένο κατέρρευσε από τους τότε πολιτικούς και όχι από τον Στρατό.

Θέλω να ευχαριστήσω για μια φορά ακόμα όλο το έμψυχο δυναμικό του Νοσοκομείου για την υπεράνθρωπη προσπάθεια του. 

Ουδείς σκέπτεται ότι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κατερίνης δεν υπερέβαλαν εαυτούς και ότι δεν υπηρέτησαν με επάρκεια τα καθήκοντά τους.

Στις μάχες της ζωής μας πρέπει να αναλαμβάνουμε και τις ευθύνες μας.            

Δυστυχώς η Διοίκηση δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία και αυτό με λυπεί ιδιαίτερα.
Η όποια δική μου ευαισθησία προήλθε από συγκεκριμένα καθημερινά κοινωνικά γεγονότα:

Η Κυβέρνηση εξέδωσε περίπου δέκα Π.Ν.Π. για τον covid καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας από την 11 Μαρτίου του 2020 έως σήμερα. Σε καμία δεν διάβασα οτιδήποτε σχετικά με έκτακτες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού.

Γινόμαστε δέκτες ότι διατίθενται ποσά στα ΜΜΕ για το πολιτικό marketing της Κυβέρνησης και όχι για την Υγεία.

Μια κούτα εμβόλια του covid έγινε πανελλήνιο viral χωρίς λόγο και αιτία.

Από κανέναν Κυβερνητικό Παράγοντα δεν είδα ένα ανθρώπινο συγγνώμη, για τους ανθρώπους που ταλαιπωρηθήκαν από τον covid και για εκείνους  που έφυγαν από την ζωή.

Σωτήρης Γκούνας

Οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: