6 Μαρτίου 2021

Καβάλα - Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε παράτυπους μετανάστες

Την εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος που διακινούσε παράτυπους μετανάστες από τον Έβρο προς την ενδοχώρα, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ Ως μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν, κατόπιν πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, έξι άτομα, τρεις Έλληνες και τρεις αλλοδαποί, μεταξύ αυτών και το φερόμενο ως ηγετικό του στέλεχος, ενώ αναζητείται ένας ακόμη αλλοδαπός για συμμετοχή στην ίδια εγκληματική ομάδα. Κατηγορούνται, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο μετέφεραν δεκάδες παράτυπους μετανάστες, περνώντας ανά ομάδες και με μέριμνα του αρχηγού της οργάνωσης, στο ελληνικό έδαφος από την περιοχή του Έβρου.

Έπειτα από πεζοπορία οι μετανάστες επιβιβάζονταν σε φορτηγό και οδηγούνταν από άλλο μέλος του κυκλώματος σε προσωρινά καταλύματα στη Θεσσαλονίκη και την Πιερία, όπου κρατούνταν από συνεργούς μέχρι να καταβληθούν τα χρήματα για την παράνομη μεταφορά. Η αμοιβή των διακινητών ανερχόταν σε 2.500 ευρώ, το άτομο, ενώ η καταβολή των χρημάτων γινόταν μέσω του συστήματος «Hawala».

Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη με τις συλλήψεις των εμπλεκόμενων προσώπων σε περιοχές του Έβρου, της Καβάλας, της Λάρισας και της Πιερίας. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, ακινητοποιήθηκε στην Μουσθένη Καβάλας φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο μετέφερε 22 παράτυπους μετανάστες.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, το δουλεμπορικό κύκλωμα εμπλέκεται σε τουλάχιστον τέσσερις παράνομες μεταφορές κατά τις οποίες διακινήθηκαν 85 αλλοδαποί. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή Καβάλας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: