16 Μαρτίου 2021

Ο δίκαιος αγώνας μας συνεχίζεται! Ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη θα μείνει στα χαρτιά!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την επαναλειτουργία των σχολών μας με όλα τα μέτρα προστασίας!


Στα πλαίσια του μεθοδευμένου σχεδίου κατασυκοφάντησης των φοιτητών, -τριών και των αγώνων τους, μιας απόπειρας δηλαδή να ταυτιστούν οι φοιτητές με εγκληματίες, είδαμε τις τελευταίες μέρες σε όλη την Ελλάδα όργιο καταστολής. Αστυνομική βία οχι μόνο ενάντια των φοιτητών - με μη επιτρεπτο εξοπλισμό- αλλά και καθημερινά περιστατικά τρομοκρατίας σε φοιτήτριες από αστυνομικές αρχές απειλώντας και χρησιμοποιοντας χυδαία σχόλια. Οι -στρατιωτικού χαρακτήρα- περιπολίες αστυνομικών σωμάτων σε σχολές, γειτονιές και πλατείες, είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική και αποτέλεσμα όλης της προσπάθειας ενοχοποίησης των πολιτων για τη δικαιολόγηση της πολιτικής τους γραμμής.

 Επιλέγουν τρομοκρατία και αυταρχισμό, σε μια περίοδο όπου οι φοιτητές, - τριες παλεύουν με κάθε τρόπο την επιστροφή στα αμφιθέατρα. Η εικόνα των φοιτητών Νομικής, οι οποίοι αποφασίζουν να κάνουν μάθημα στα γρασίδια του ΑΠΘ σπάει στην πράξη την αστυνομοκρατία, την στιγμή όπου οι αστυνομικές αρχές καταλαμβανουν τον χώρο τους και με βία τους κρατούν έξω από αυτόν.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για «δια ζώσης καταστολή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση» δε θα περάσει!
Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολών μας. Αντ' αυτού και παρά τις τεράστιες αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει απ' όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάθεση του νομοσχεδίου νύχτα. Αντί να δώσει λύσεις σε όλα τα προβλήματα των σχολών μας, τις οποίες δεν μας αφήνει καν να δούμε, η κυβέρνηση προτιμά να δώσει 30 εκατ. ευρώ για Ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας!

Ο αγώνας μας ομως ειναι κοινός! Κοινός με τους πολίτες, με τους μαθητές και με τους εργαζόμενους. Το νομοσχέδιο και η κρατική καταστολή επηρεάζει κάθε πτυχη του κοινωνικού γίγνεσθαι. Για αυτό και στεκόμαστε δίπλα σε τοπικούς φορείς, συνδικάτα, σωματεία, συλλόγους καθώς και κάθε συλληφθέντα και θύμα της καταστολής μέσα σε αυτόν τον γολγοθά που έχει κατακερματήσει τη δημόσια σφαίρα.

Βγαίνουμε στον δρόμο μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πιερίας, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΊΑ», τον Σύλλογο Γυναικών Λιτοχώρου, την Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού-Τουρισμού Πιερίας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας και το Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου.

Από μεριάς μας ως φοιτητές με καταγωγή από την Κατερίνη και χωριά της Πιερίας, που πολλοί από εμάς έχουμε επιστρέψει στον τόπο καταγωγής μας μόνιμα, χωρίς να έχουμε τελειώσει τις σχολές μας, λόγω οικονομικών δυσκολιών των οικογενειών μας να μας συντηρήσουν στην πόλη των σπουδών μας, αλλά και ως φοιτητές που παράλληλα με τις σπουδές μας εργαζόμαστε ώστε να βγάλουμε πέρα, ενώνοντας πλέον τον αγώνα μας με τοπικούς φορείς και συνδικάτα απαιτούμε:

● Να ανοίξουν εδώ και τώρα τα πανεπιστήμια, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Είναι απαράδεκτο έναν ολόκληρο χρόνο να μην μπορούμε να κάνουμε εργαστηριακά μαθήματα και συνολικά μαθήματα που είναι απαραίτητο να γίνονται δια ζώσης. Δεν θα ανεχτούμε άλλο η μόρφωσή μας να υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο.
● Για όσο παραμένουν τα ιδρύματα κλειστά να δοθεί ο απαραίτητος υλικοτεχνικός εξοπλισμός για την παρακολούθηση των μαθημάτων. Ειδικά για όσους από μας διαμένουμε με τους γονείς μας οι οποίοι εργάζονται με τηλεργασία, και με τα αδέλφια μας, τα παρακολουθούν τα μαθήματα τους μέσω της πλατφόρμας webex, δημιουργείται πρόβλημα τόσο με το ίντερνετ όσο και με την διαθεσιμότητα των λάπτοπ.
● Να παρθούν πίσω τα νέα μέτρα καταστολής και οι διαγραφές φοιτητών. Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα, δεν έχουν πάρει απολύτως κανένα μέτρο ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους όσοι φοιτητές εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους. Μας λένε δηλαδή ότι θα πεταχτούν στα σκουπίδια οι κόποι όλων αυτών των φοιτητών, τόσο για να περάσουν στις σχολές τους, όσο και για να επιτύχουν σε ένα μεγάλο όγκο μαθημάτων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας! Καλούμε σε:

Κινητοποίηση με τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς την Τετάρτη 17/3 στις 17:00 στο σιντριβάνι-πλατάνι. Καλούμε επίσης την ΕΛΜΕ Πιερίας, πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα μας!

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Δια ζώσης καταστολή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση» το Σάββατο 20/3, στις 19:30 μέσω zoom, σε ομιλία με τον Λευτέρη Στεργίου, φοιτητή Αρχιτεκτονικής Σχολής ΑΠΘ, εναν εκ των 31 συλληφθέντων στα γεγονότα που διαδραματιστηκαν στις 22/02 και παρεμβάσεις φοιτητών από την Πιερία.


Επιτροπή Φοιτητών Πιερίας


Δεν υπάρχουν σχόλια: