23 Μαρτίου 2021

Συνεχίζεται η δημοκρατική εκτροπή από την κυβέρνηση της ΝΔ


Το κράτος δυνάστης της ΝΔ συνεχίζει να δρα αντιδημοκρατικά με χρήση αστυνομικής βίας χωρίς λόγο ουσιαστικό! Tο αποτρόπαιο περιστατικό της άσκησης αναίτιας βίας σε πολίτη, από αστυνομικά όργανα, στη Νέα Σμύρνη είναι η κορυφή του παγόβουνου στην άσκηση αντιδημοκρατικής πολιτικής, με σειρά ενεργειών, της κυβέρνησης εδώ και ένα έτος! 
Στο σημείο αυτό καταδικάζω απερίφραστα την άναδρη επίθεση από πλήθος ατόμων στον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά δυστυχώς η βία οδηγεί σε βία δηλαδή σε ένα ατέρμονο κύκλο βίας! 

                                               Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής

Επίσης, απαράδεκτο είναι το συμβάν όπου σε βίντεο που παρουσιάστηκε σε γνωστή ιστοσελίδα ακούγεται αστυνομικός, κατά της διάρκεια της έντασης που επικρατεί, να υβρίζει την Παναγία απωθώντας δημοσιογράφο από τον τόπο των επεισοδίων.

Επιπρόσθετα, κυκλοφόρησε, σε κάποιες ιστοσελίδες, βίντεο που δείχνει μια ομάδα από αντιεξουσιαστές, στη Νέα Σμύρνη, να βεβηλώνουν τον Τίμιο Σταυρό και εικόνα της Παναγίας που βρισκόταν στην κατοχή ενός πολίτη και να φτάνουν στο σημείο, άκουσον άκουσον, να τη σκίσουν!
 

Κατακριτέα και τα δυο περιστατικά, ειδικά το δεύτερο, που προσβάλλουν τα Θεία, πληγώνουν βαθύτατα το θρησκευτικό συναίσθημα όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών και κακώς η κυβέρνηση της ΝΔ ενώ είχε επαναφέρει το άρθρο 198 του Ποινικού Κώδικα, που είχε καταργήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεπε φυλάκιση έως 2 έτη για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την Oρθόδοξη Eκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα στο αρχικό σχέδιο νόμου για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας το Νοέμβριο του 19 το απέσυρε, λίγο μετά, στο τελικό σχέδιο νόμου. Έπρεπε να επέμβει εισαγγελέας αυτεπάγγελτα για βιοπραγία που έπραξαν τα συγκεκριμένα άτομα!, Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα συνέβαινε αν βεβήλωναν εικόνα του Μωάμεθ! 

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι αποσιωπήθηκαν τα περιστατικά αυτά από τα κυριότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και δεν καταδικάστηκαν από το σύνολο του πολιτικού, πνευματικού και εκκλησιαστικού κόσμου, ωσάν να τα θεωρούμε σαν κάτι φυσιολογικό!

Ας παρακαλέσουμε να μας συγχωρέσει ο Θεός και η Υπεραγία Θεοτόκος για την ασέβεια που επιδεικνύουμε καθημερινά σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής και ας μετανοήσουμε ειλικρινά για τα αμαρτήματά μας με προσευχή, ελεημοσύνες, νηστεία, εκκλησιασμό, Θεία εξομολόγηση και Θεία εξομολόγηση ειδικά τώρα που εισήλθαμε στην περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής! Ειρήσθω εν παρόδω, σύμφωνα με φωτισμένους γέροντες (π.χ. π. Σάββας Αγιορείτης) της εκκλησίας μας, δεν πρέπει να προβαίνουμε σε χρήση της μάσκας εντός των Ιερών Ναών κατά την Θεία λειτουργία, γιατί αποτελεί βλασφημία προς το Άγιο Πνεύμα!


Η ελληνική κυβέρνηση στο όνομα της δήθεν υγειονομικής προστασίας μας δρα αυταρχικά και αντισυνταγματικά παραβιάζοντας την ατομική ελευθερία και παρεμποδίζοντας την άσκηση της θρησκευτικής λατρείας των πολτών, σε Ιερούς Ναούς, οι οποίοι με το φόβο που ενσπείρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποδέχονται αδιαμαρτύρητα όλες τις απαγορεύσεις που έχουν θεσπιστεί! Κάποια μέτρα που θεσπίστηκαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού προφανώς και πρέπει να τηρούνται, αλλά ο αυταρχικός τρόπος που επιβάλλονται και η πανσπερμία νέων μέτρων και οι διαφορετικές, αρκετές φορές, απόψεις των ειδημόνων προκαλούν σύγχυση και απογοήτευση στο ευρύ κοινό. Επίσης, οι σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης που δρα, σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς να έχει συνολικό σχέδιο, δε βοηθούν στην αντιμετώπιση της συνολικής κατάστασης.

Σημειωτέον, τα πολλή αυστηρά μέτρα που τηρούνται για περισσότερους από τέσσερις μήνες στην χώρα μας με προοπτική να παραταθούν μέχρι και το Πάσχα δεν υφίστανται στις περισσότερες χώρες!Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η κυβέρνηση της ΝΔ απέτυχε παταγωδώς στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης από το Σεπτέμβριο και μετά, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα από τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, που λόγω του ότι έλαβαν 38,5 εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση παρουσιάζουν μια στρεβλή πραγματικότητα! Τα χρηματικά αυτά θα έπρεπε να δοθούν για τη δημιουργία νέων ΜΕΘ που θα έσωζαν χιλιάδες συμπατριώτες μας! Το γεγονός όμως είναι ότι η χώρα μας παρουσιάζει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων στον κόσμο σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων που έχουν σημειωθεί! Για του λόγου το αληθές μέχρι τις 12 Μαρτίου η Ελλάδα σημείωνε το τέταρτο μεγαλύτερο ποσοστό θνητότητας πανευρωπαϊκά και τρίτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ποσοστό 3,22%! Άρα καταρρέει το αφήγημα των κυβερνητικών στελεχών και των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ ότι τα έχουμε πάει καλύτερα στη διαχείριση της πανδημίας σε σχέση με χώρες όπως η Πορτογαλία (2,05%) και το Βέλγιο (2,80%)! Αυτό οφείλεται μεταξύ άλλων στην έλλειψη κατάλληλης νοσοκομειακής περίθαλψης, που είναι ευθύνη της κυβέρνησης, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού!

Kύριοι της κυβέρνησης έχετε απολέσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα! Αυτές οι εικόνες αίσχιστου είδους, που παρατηρήθηκαν ση Νέα Σμύρνη, αλλά και γενικά ο τρόπος που ασκείται διακυβέρνηση, είναι κύριο γνώρισμα των απολυταρχικών καθεστώτων! Ο κόσμος έχει αρχίζει να χάνει την υπομονή του προ πολλού! Αν συνεχίσετε έτσι θα καταρρεύσετε με πάταγο! Το παράπτωμα του εν λόγω ατόμου που δέχτηκε την απρόκλητη αστυνομική βία είναι ότι, ίσως, δεν τήρησε τα μέτρα που εσείς κύριοι της κυβέρνησης τα έχετε παραβιάσει ανελλιπώς και με επιδεικτικό τρόπο με προεξάρχοντα τον κύριο Πρωθυπουργό! Δεν λησμονούμε τη βόλτα του στην Πάρνηθα και το μαζικό συνωστισμό στο τραπέζωμά του στην Ικαρία. Στο πρώτο παράπτωμά του ζήτησε συγγνώμη δημοσίως, αλλά επανέλαβε την παραβατική συμπεριφορά! Και όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, κ. Μητσοτάκη, το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού!


Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στoν τριαδικό Θεό (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα), στην μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, του Αποστόλου Παύλου, των δώδεκα Αποστόλων, των Αγίων του Θεού Φανουρίου, Πάντων, Ραφαήλ, Ραφαήλ, Νικολάου, Ειρήνης, Μελετίου, Ιωσήφ του Μνήστωρ, Λαζάρου, Ιωάννη Προδρόμου, Νεκταρίου, Ναούμ, Ταξιαρχών, Λαυρεντίου, Συμεών του Ευλαβή, Ανθίμου εν Χίω, Χριστοδούλου, Βαρθολομαίου, Βαρνάβα, Σάββα, Χρυσοστόμου, Αγαθονίκου, Φανουρίου, Νικηφόρου του Λεπρού, Ροντιώνοφ, Πάντων, Γεωργίου Καρσλίδη, Ραφαήλ, Νικολάου, Ειρήνης, Λαζάρου, Aναστασίας της Ρωμαίας, Δαβίδ της Εύβοιας, Εφραίμ του Σύρου, Εφραίμ Νέας Μάκρης, Θεοφάνη του νέου εν Ναούσης, Λυδίας της Φιλιππησίας, Νύμφωνα, Θεοφάνη Μητροπολίτη Περιθεωρίου, Θεοφάνη του γραπτού, Θεοφάνη του Μυροβλήτη, Θεοφάνη επισκόπου Σολέα, Ιωάννης του Θεολόγου, Μέγα Αντωνίου, Βαρβάρας, Γεράσιμου του Ιορδανίτη, Παϊσίου, Μακρίνας, Δημητρίου, Μαγδαληνής, Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, Ιωάννου Χρυσοστόμου, Γρηγορίου του Ναζιανζηνού, Μέγα Βασιλείου, Αλεξάνδρου του Σβιρ, Σεραφείμ του Σαρώφ, Μελετίου, Σισιννίου, Στυλιανού, Θεοδώρων, Θεοδοσίου, Προκοπίου, Ιακώβου Τσαλίκη, Πορφυρίου, Γεωργίου, Δημητρίου του Μυροβλήτη, Μέγα Κωνσταντίνου, Ελένης, στα εννέα τάγματα των Αγγέλων (Χερουβίμ και Σεραφείμ, Θρόνοι, Κυριότητες, Δυνάμεις, Εξουσίες, Αρχές, Αρχάγγελοι και Άγγελοι), Αρτέμων, Παρθενίου του Γ Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης, Αρτέμων επισκόπου Σελευκείας της Πισιδίας, Ζαχαρία, Οκτώ Μαρτύρων οι εν Καισαρεία της Παλαιστίνης, Μαρτίνου του Θηβαίου, Μαρτύρων Ρωμύλου και Σεκούνδου, Αβραάμ ο εν τω όρει Λάτρω ασκήσας, Ζαχαρία ο εν τη Λαύρα του Κιέβου ασκήσας, Μαρτύρων Πέτρου και Στεφάνου, Στεφάνου του Ξυλινίτη (την μνήμη των τελευταίων δεκαεννιά Αγίων εορτάζουμε αύριο), Σεννουφίου του σημειοφόρου, Πελαγίας, Θεοδοσίας, Δημίου του Μάρτυρα, Παρθενίου του Κιέβου, Τίμων του Ερημίτη Θεοφάνη του ομολογητή της Συγριανής, Εννέα μαρτύρων, Δημητρίου βασιλιά της Γεωργίας, Πάντων Μαρτύρων από τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο μέχρι σήμερα, Νίκων Ιερομάρτυρα και των 199 μαθητών του, Λουκά του Ανδριανουπολίτη Δομετίου, Παχωμίου του Αναχωρητή, Εφραίμ εν Σπηλαίω, Θεοδοσίου του Θαυματουργού, Βασσιανού Επισκόπου Ροστώβ της Ρωσίας (την μνήμη των τελευταίων επτά εορτάζουμε σήμερα) σήμερακαι των πεσόντων ηρώων υπέρ της πατρίδας μας.

Επίσης, το αφιερώνω στην μνήμη των γερόντων Ευμενίου Σαριδάκη, Βασιλείου Καυσοκαλιβίτη, Ιακώβου Βαλοδήμου, Εφραίμ της Αριζόνας, Εφραίμ του Κατουνακιώτη, Ιωσήφ Βατοπεδινού, Φιλόθεου Ζερβάκου, Θεόκλητου Διονυσιάτη, Kυρίλλου Γεραντώνη (Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Έύβοιας), Αθανασίου Χαμακιώτη, Αρσενίου Σπηλαιώτη Αγιοταφίτη Μητροφάνη, Ιακώβου Βαλαδήμου, Ιωσήφ του Ησυχαστή, Σεραφείμ Δημόπουλου, Δανιήλ Γούβαλη, Δημητρίου Γκαγκαστάθη, Επιφανίου Θεοδωρόπουλου, Θεοδοσίου Μάκου, Σίμων, Συμεών, Τύχωνα, Άνθιμου, Αμβροσίου του Λάζαρη, Ευσέβιου, Νεκταρίου, Αιμιλιανού και Δημητρίου , καθώς και των ιερέων Μιχαήλ, Αναστασίου, Φωτίου, Ιωάννη Καλαΐδη, Ευγενίου, Σεραφείμ Ρόουζ, Ευστρατίου Παπαχρήστου, Κυρίλλου Καριώτη και των κεκοιμημένων από αρχής του κόσμου!

Επίσης, το αφιερώνω στην μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος πατέρα μου Θωμά, των γιαγιάδων μου Φανής Μακρυγιάννη (συνταξιούχος δασκάλα) και Στυλιανής Γκατζή, των παππούδων μου Βασιλείου Γκατζή (αναπήρου στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940-1941), Βασιλείου Μακρυγιάννη (συμμετείχε στην εθνική αντίσταση με ένα από τα ένοπλα σώματα του ΕΔΕΣ του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα), των προπαππούδων μου Ιωάννη Γκατζή (αποθανόντα στην μάχη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων στο Κιλκίς-Λαχανά τον Ιούνιο του 1913), Δημητρίου Γκατζή, Σπυρίδωνος Μακρυγιάννη, Αθανασίου Σάββα και Θωμά, των προγιαγιάδων μου Μαρίας Μακρυγιάννης, Βασιλικής Σάββα, Ευανθίας Γκατζή, Φωτεινής, του Θείου μου Δημητρίου, της Θείας μου Ηλιάδας, του Ηλία, της Φανής, της Μαρίας, του Αποστόλου, του Ηλία, του Γεωργίου, του Δήμου, της Ευτυχίας, της Γαρουφαλιάς, της Ελένης, του Γεωργίου, του Βασιλείου, του Νικολάου, του Γεωργίου, της Παναγιώτας, του Γεωργίου, του Στυλιανού, της Στυλιανής, του Κωνσταντίνου, του Θωμά, της Ευαγγελίας, του Ευαγγέλου, του Αντωνίου, του Κωνσταντίνου, της Ουρανίας, του Χαράλαμπου, του Αγγέλου, του Χαράλαμμπου, του Γεωργίου, του Αθανασίου, της Παρασκευής, του Πολυκάρπου, του Κυριάκου, του Κλεάνθη, πάππου προς πάππου, των κεκοιμημένων προγόνων και συγγενών μου, των νονών μου Ελβίρας και Νικολάου, του Ιάσονα και του αποθανόντος πνευματικού μου Αρχιμανδρίτη Στεφάνου Παπαθανασίου, καθώς και στους ζώντες την μητέρα μου Μαρία και αδερφή μου Στυλιανή.

 

Σας παρακαλώ όποιος/ όποια επιθυμεί ας μνημονεύσει τα παραπάνω ονόματα στις προσευχές του και ας τα δώσει να διαβαστούν στις Θείες λειτουργίες!

 

Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης
Χριστιανός Ορθόδοξος
Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος
ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Πρώην Μέλος του Πανελλήνιου Τομέα Τουρισμού της ΝΔ
Email: theofanis28@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: