4 Μαρτίου 2021

Συνάντηση Ηλία Χατζηχριστοδούλου - Ευάγγελου Γερολιόλιου για την αξιοποίηση και ανάπτυξη του Ολύμπου

Γόνιμη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 04/03/2021 στο Δημαρχείο του Λιτοχώρου, όπου ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου κ. Ευάγγελος Γερολιόλιος υποδέχθηκε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, την Α’ Αντιπρόεδρο κα Ματούλα Βελώνη, τον Β’ Αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη Πεΐδη και την Οικονομική Επόπτρια κα Χάιδω Παπαχατζή.

Κύριο θέμα της συζήτησης απετέλεσε η αξιοποίηση και η ανάπτυξη του Ολύμπιου ορεινού όγκου. Υπήρξε σύγκλιση των απόψεων των συμμετεχόντων στη σύσκεψη  και αποφασίστηκε η κατάρτιση ενός «οδικού χάρτη» με τελικό προορισμό την πολυπόθητη και επί πολλά έτη αναμενόμενη αναπτυξιακή αξιοποίησή του.

Συγκεκριμένα, το πρώτο βήμα θα πραγματοποιηθεί με την  αρχική μελέτη, η οποία θα υλοποιηθεί με πρωτοβουλία και έξοδα του Επιμελητηρίου Πιερίας και θα αποτελέσει τη βάση όλων των υπολοίπων μελετών και εργασιών που θα ακολουθήσουν, μέχρι την επίτευξη του τελικού μας στόχου, που δεν είναι άλλος από την αποδοτική και αειφόρο ανάπτυξη του Πιερικού Ολύμπου.

Επιπλέον καθορίστηκε ο συγκεκριμένος χώρος επί του οποίου θα τοποθετηθεί ο ψηφιακός διαδραστικός σταθμός (infokiosk), προσφορά του Επιμελητηρίου προς το Δήμο Δίου – Ολύμπου, μέσω του οποίου θα προβάλλονται τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τον επισκέπτη.

Το Επιμελητήριο Πιερίας δεσμεύεται να συνεχίσει τις αναπτυξιακές του προσπάθειες παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα στην οικονομία και στην κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: