22 Μαρτίου 2021

Ξεκίνησε η κατασκευή των αγωγών μεταφοράς νερού για την πόλη της Κατερίνης

Επιτόπια αυτοψία στην έναρξη των παρεμβάσεων του έργου «Αγωγοί μεταφοράς νερού πόλης Κατερίνης» πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Αστέριο Μπουσνάκη, τον αντιδήμαρχο Γιώργο Κυριακίδη και τον πρόεδρο της Τ.Κ. Περίστασης Γιώργο Χελιδονόπουλο. 

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής, το οποίο θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων και θα επιλύσει οριστικά προβλήματα που σχετίζονται με την απρόσκοπτη παροχή νερού σε περιόδους αυξημένης κατανάλωσης και ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο.

Το έργο προϋπολογισμού 2.782.258,00 €, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» υλοποιεί η ΔΕΥΑΚ και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον  Μάϊο του 2022.

«Οι νέοι αυτοί αγωγοί μεταφοράς νερού έρχονται να εξασφαλίσουν την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών στην ύδρευση και να ικανοποιήσουν ένα πάγιο αίτημα των δημοτών της Κατερίνης. Στόχος μας είναι να δρομολογήσουμε μέσω της ΔΕΥΑΚ όλες τις αναγκαίες υποδομές υδροδότησης που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας» σημείωσε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Το έργο προβλέπει μεταξύ άλλων την κατασκευή αφενός νέων ενισχυτικών αγωγών συνολικού μήκους 11,1 km στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Κατερίνης. Αφετέρου, διάταξη πιεζόθραυσης στο δίδυμο αγωγό προσαγωγής της δεξαμενής του Σβορώνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: