27 Μαρτίου 2021

Τηλεδιάσκεψη της βουλεύτριας Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ε. Σκούφα με μέλη των Κυνηγετικών Συλλόγων Κατερίνης και Αιγινίου

Με εκπροσώπους των Κυνηγετικών Συλλόγων της Πιερίας πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη η βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα την Τετάρτη 24/3. Η τηλεδιάσκεψη είχε ως θέμα συζήτησης  το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ζώα συντροφιάς.

Το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο και οι αντιδράσεις

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι πρόεδροι των Κυνηγετικών Συλλόγων Κατερίνης και Αιγινίου, κ.κ. Απόστολος Πλατής  και Φιλώτας Νίκου, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας  του Κ.Σ Κατερίνης κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος.

Τα μέλη των Δοικητικών Συμβουλίων, που εκπροσωπούν περίπου 1.500 κυνηγούς  στον νομό, ενημέρωσαν αναλυτικά και τεκμηριωμένα την κ. Σκούφα σχετικά με τα σημεία και τα άρθρα του υπό κατάθεση νομοσχεδίου με τα οποία  δεν συμφωνούν.

Κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τις στειρώσεις των σκύλων, αλλά και τους τρόπους ασφαλούς μεταφοράς των ζώων τους.

Επιπλέον εξέφρασαν την διαφωνία τους για την απαγόρευση του κυνηγιού στο πλαίσιο του γενικευμένου lockdown, μια απαγόρευση που έχει ως αποτέλεσμα πχ.  τα αγριογούρουνα να προκαλούν τεράστιες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες και περιοχές. Υπάρχει τεράστια ανάγκη περιορισμού του πληθυσμού των αγριογούρουνων, επειδή αποτελούν και μεταφορείς της πανώλης των χοίρων, τόνισαν οι κυνηγοί.

Τέλος, δεν έκρυψαν την  αγανάκτησή τους, για το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ερήμην τους ένα νομοσχέδιο που τους αφορά, χωρίς να δέχεται να συζητήσει με την Ομοσπονδία τους.

Η κ. Σκούφα από την πλευρά της ενημέρωσε για τις επαφές που είχαν οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας και τον προβληματισμό που υπάρχει από πλευράς ορισμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε σχέση με την καθολική απαγόρευση του κυνηγιού και του  ψαρέματος (σσ. μέχρι να επιτραπεί με όρους το τελευταίο).

Εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εποικοδομητική συζήτηση που έγινε, καθώς όπως υπογράμμισε η βουλεύτρια, μέσα από την ανταλλαγή απόψεων με τους εκπροσώπους των κυνηγών  αποκόμισε ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες για μια ολοκληρωμένη και πολύπλευρη εικόνα των ζητημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: