17 Μαρτίου 2021

Αναβάλλεται για την Παρασκευή η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, η προγραμματισμένη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για την Τετάρτη ακυρώνεται, προκειμένου να εξεταστούν ενδελεχώς όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα και δη το γεγονός ότι οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, με πάνω από 600 διασωληνωμένους.
Σύμφωνα μάλιστα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ, η επιτροπή θα εισηγηθεί την Παρασκευή στην κυβέρνηση και την ίδια ημέρα θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Τη στιγμή που εξετάζεται η σταδιακή επανέναρξη κάποιων δραστηριοτήτων, η επιτροπή των ειδικών αναμένεται να εκτιμήσει την κατάσταση και να προχωρήσει σε αξιολόγηση των μέτρων, προκρίνοντας κάποιες αλλαγές για σταδιακή άρση του lockdown.

Ωστόσο, δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος τόνισε ότι «δεν είμαστε ακόμα στην κορύφωση των κρουσμάτων» και πρόσθεσε ότι η τάση είναι αυξητική «λόγω των μεταλλαγμένων στελεχών».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, τόνισε ότι «το να λειτουργήσει το λιανεμπόριο συντεταγμένα, δεν πρόκειται να προσθέσει κάτι παραπάνω από αυτά που γίνονται αυτή τη στιγμή. Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να δούμε τη δημιουργία κάποιων βαλβίδων εκτόνωσης ούτως ώστε να μπορέσει ο κόσμος να κάνει κάποιες δραστηριότητες».

«Το πρώτο πράγμα που μπορεί να ανοίξει είναι το λιανεμπόριο. Αν η καμπύλη αυτών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία σταθεροποιηθεί, μπορούμε να το συζητήσουμε, αν και το βλέπω να ανοίγει στο τέλος του μήνα», σημείωσε.

Τα επικρατέστερα σενάρια

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές, χωρίς βέβαια να είναι κάτι επιβεβαιωμένο, η Επιτροπή εξετάζοντας όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα, είναι πολύ πιθανό να εισηγηθεί για τα εξής:
  • Άνοιγμα κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής την ερχόμενη Δευτέρα 22 Μαρτίου,
  • Επαναφορά της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στις 21:00, αντί για 19:00 που ισχύει έως σήμερα,
  • Τέλος στην απαγόρευση μετακίνησης με αυτοκίνητο από δήμο σε δήμο με τον κωδικό 6 στο 13033,
  • Άνοιγμα λιανεμπορίου πιθανόν την 29η Μαρτίου, αναλόγως με την εξέλιξη της πανδημίας.
Σημειώνεται πως το άνοιγμα των σχολείων και της εστίασης προγραμματίζεται για τον Απρίλιο, αναλόγως των δεδομένων που θα επικρατήσουν έως τότε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: