24 Μαρτίου 2021

Εξιχνιάστηκε το ριφιφί σε θυρίδες στο Χαλάνδρι

Συνελήφθη σήμερα ο 58χρονος θεατρικός επιχειρηματίας Βασίλης Γκουρούσης για τη διάπραξη των τεσσάρων διαρρήξεων και μίας απόπειρας διάρρηξης σε θυρίδες τράπεζας στο Χαλάνδρι, που διαπιστώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο–με λεία περίπου 5.000.000 ευρώ.
Ο 58χρονος είχε αποκτήσει προ τριετίας θυρίδα που ήταν γειτονική σε εκείνες που διαρρήχθηκαν και φαίνεται ότι στόχευσε τα συγκεκριμένα τέσσερα τραπεζικά «συρτάρια» με χρήματα και τιμαλφή λόγω του μεγέθους τους.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης δεν είχε αντικλείδι και προχώρησε στην διάρρηξη των θυρίδων με εργαλεία και χειρουργικές παρεμβάσεις στις κλειδαριές. Κι αυτό σε μία ή δυο επισκέψεις του στο εν λόγω τραπεζικό κατάστημα το περασμένο καλοκαίρι.

Συνολικά φέρεται εντός του 2020 να είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον 5-6 επισκέψεις στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας στο Χαλάνδρι, ενώ φαίνεται να επισκέφθηκε τον εν λόγω χώρο και μετά την διαπίστωση της διάρρηξης και την αρχική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.
 
Στο πλαίσιο πολύμηνων ερευνών και ανάλυσης των συλλεχθέντων ερευνητικών δεδομένων, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη συνδυαστική μελέτη του βιντεοληπτικού υλικού, της επισκεψιμότητας της τράπεζας, του είδους και του περιεχομένου των διερρηγμένων θυρίδων και του πιθανού χρόνου διάπραξης των κλοπών και προχώρησαν στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη του 58χρονου θεατρικού επιχειρηματία.

Πριν από ένα 24ωρο ο 58χρονος που είχε κατηγορηθεί για κλοπές, υπεξαιρέσεις κι απάτες, κλήθηκε να δώσει δείγμα DNA που ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό που είχε ήδη ανιχνευθεί σε μία από τις διαρρηγμένες θυρίδες.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. είχαν μπει περίπου 300 κάτοχοι θυρίδων του εν λόγω θησαυροφυλακίου και η έρευνα είχε εστιασθεί σε άτομα με περίεργη συμπεριφορά ή που είχαν διαπράξει παλαιότερα κι άλλα αδικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα είχε εστιασθεί και σε συγγενή άλλου ατόμου που είχε απασχολήσει προ επταετίας την επικαιρότητα, χωρίς ωστόσο να διακριβωθεί οτιδήποτε.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία, κατάστημα και σε θυρίδα που διατηρούσε στο συγκεκριμένο τραπεζικό υποκατάστημα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

- κλειδί θυρίδας και ρολόι χειρός μεγάλης αξίας,

- κινητό τηλέφωνο,

- δύο αναδιπλούμενα μαχαίρια και επτά κατσαβίδια, καθώς και

- 680 ευρώ, πλήθος εγγράφων, αποδείξεων και παραστατικών τραπεζών. 

Σημειώνεται ότι ο 58χρονος που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, για αδικήματα όπως κλοπές, υπεξαίρεση, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες με υπολογιστές, αρνείται κάθε κατηγορία.

 zougla.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: