28 Μαρτίου 2021

Σταϊκούρας: Έρχεται διπλή αποζημίωση για ιδιοκτήτες ακινήτων - Ποιους αφορά και πότε θα δοθεί

Διπλή αποζημίωση για τα μειωμένα ενοίκια του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου αναμένεται να λάβουν προς το τέλος του Απριλίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

"Η πρώτη ενέργεια που κάναμε, το καλοκαίρι του 2019, ήταν η μόνιμη και σημαντική μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Είναι όμως επίσης γεγονός ότι αρκετοί ιδιοκτήτες σήκωσαν σημαντικό βάρος κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, και τους ευχαριστώ δημόσια γι’ αυτό. Προσπαθούμε να καλύψουμε τις όποιες καθυστερήσεις, όταν αυτές οφείλονται στην κυβέρνηση. Ηδη, με τις σημαντικές πληρωμές της τελευταίας εβδομάδας, ο συνολικός αριθμός συμψηφισμών και αποζημιώσεων διαμορφώνεται περίπου στις 971.000, και το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 180 εκατ. ευρώ. 

Παράλληλα άνοιξε, μέχρι τις 19 Απριλίου, η πλατφόρμα για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, για τη διόρθωση τυχόν λαθών ή παραλείψεων" είπε σε συνέντευξή στην Καθημερινή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ αποκάλυψε ότι "δρομολογούμε, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, την καταβολή διπλής αποζημίωσης στο τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου του Απριλίου, τόσο για τον Φεβρουάριο όσο και για τον Μάρτιο, χωρίς δήλωση για τον τελευταίο μήνα".

Επίσης προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα για τον Απρίλιο που θα περιλαμβάνουν αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων και πληρωμών επιταγών και πρόσθεσε ότι τα μέτρα στήριξης του 2021 θα υπερβούν τα 14 δισεκατομμύρια, ποσό διπλάσιο από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, παράλληλα με την παράταση των μέτρων που ισχύουν μέχρι σήμερα θα υπάρξει και δεύτερο πακέτο στήριξης που θα επικεντρωθεί στον τουρισμό και την εστίαση.

"Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις αυτών των δύο κλάδων προκειμένου να είναι σε θέση να επαναλειτουργήσουν με το άνοιγμα της φετινής τουριστικής σεζόν", τόνισε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε ότι το ύψος της στήριξης με πόρους του ΕΣΠΑ, φτάνει τα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ των μέτρων της επόμενης ημέρας είναι η μειωμένη προκαταβολή φόρου για πληττόμενες επιχειρήσεις, το πάγωμα εισφοράς αλληλεγγύης και το 2022 και η διατήρηση των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών και μετά το 2021 ή την περαιτέρω σταδιακή μείωση του στα τέλη του 2023.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: