9 Μαρτίου 2021

Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν μετά το τέλος της δυναμικής πορείας διαμαρτυρίας κατά της αστυνομοκρατίας στις γειτονιές, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα κι ενώ περισσότεροι από δέκα χιλιάδες διαδηλωτές είχαν πλημμυρίσει τους δρόμους της Νέας Σμύρνης και έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, το θερμόμετρο άρχισε να ανεβαίνει.

Επικράτησε ένταση κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βεγγαλικά, πέτρες και μολότοφ.

Η αστυνομία απάντησε με σκληρή καταστολή κάνοντας χρήση χημικών και κρότου λάμψης, ενώ η αύρα επιτέθηκε με νερό σε διαδηλωτές. Ακολούθησε κυνηγητό στους δρόμους, ενώ η ατμόσφαιρα σε μια ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή είναι αποπνικτική.

Η κατάσταση μετά από περίπου μια ώρα η κατάσταση ηρέμησε, ενώ ένας αστυνομικός είναι τραυματίας και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.

Στο "401" ο αστυνομικός 

Στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο διακομίσθηκε ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές από την Αστυνομία, ο αστυνομικός τραυματίστηκε μεν σοβαρά έχει όμως τις αισθήσεις του και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχε σε ομάδα της ΔΡΑΣΗΣ που κινούνταν στην περιοχή, όταν δέχθηκαν επίθεση από περίπου 60-70 άτομα, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα, τα οποία κατάφεραν να τον ρίξουν από τη μοτοσικλέτα και να τον τραυματίσουν. Ακολούθησε ολόκληρη επιχείρηση από τα ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις για να τον προστατέψουν μέχρι να παραληφθεί από ασθενοφόρο.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει σχετικά ηρεμήσει η κατάσταση, ωστόσο υπάρχουν ακόμα εστίες επεισοδίων. Συγκεκριμένα ένταση παρατηρείται στην οδό Ελ.Βενιζέλου, όπου και πάλι νεαροί έχουν ανάψει φωτιές ενώ οι αστυνομικοί κάνουν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης.

Επίσης, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα από την περιοχή, έχουν προκληθεί ζημιές σε πολλά αυτοκίνητα και καταστήματα ενώ νεαροί έχουν χρησιμοποιήσει πέτρες και κομμάτια από τα πεζοδρόμια που έσπασαν ή από σημεία που εκτελούνται έργα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστό αν έχουν γίνει προσαγωγές ή συλλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: