8 Μαρτίου 2021

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά στις γυναίκες που καθημερινά, μέσα σε ένα δυσμενές περιβάλλον, καταβάλλουν προσπάθειες, κερδίζουν αλλά και χάνουν, ελπίζουν, ονειρεύονται και φιλοδοξούν, δημιουργούν για ένα καλύτερο αύριο.
 
H γυναίκα πάντοτε στέκεται ακριβώς στο σημείο που πρέπει για να μπορεί να στηρίζεται ο κόσμος: «Τα τετραθέμελα του κόσμου τούτου: ψωμί, κρασί, φωτιά, γυναίκα», έλεγε ο Νίκος Καζαντζάκης.
Κάθε μέρα η γυναίκα, πρωταγωνίστρια στη ζωή και την οικογένεια, δίνει τον αγώνα της και συμμετέχει στην ανάπτυξη και την ευημερία της κοινωνίας δυναμικά και δημιουργικά.

Ως γυναίκα, ως Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αλλά και ως Πρόεδροςτης Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τις προγραμματικές αρχές που έθεσε ο Περιφερειάρχης μας Απόστολος Τζιτζικώστας, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε στοχευμένες δράσεις και ενέργειες με σκοπό την εξάλειψη κάθε είδους διάκρισης και ανισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα, την καταπολέμηση
των φαινομένων εκμετάλλευσης, βίας και ρατσισμού, την ίση συμμετοχή γυναικών και ανδρών στα κέντρα λήψεως αποφάσεων, την απασχόληση του  γυναικείου εργατικού δυναμικού με όρους αξιοπρεπείς , την ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, την εναρμόνιση των επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων.

Η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες του 21 ου αιώνα και η εξεύρεση λύσεων, η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινωνίας και η διασφάλιση των προϋποθέσεων για την επίτευξη της ισότητας των φύλων στην ελληνική κοινωνία αποτελούν πρωταρχικό μέλημά μας.

Τιμούμε σήμερα τη μητέρα, τη σύζυγο, την εργαζόμενη, την αγρότισσα, την επιχειρηματία, τη νοικοκυρά, τη γυναίκα κάθε ηλικίας για το δικό της αγώνα, τη δική της φωνή, το δικό της έργο στη διατήρηση, στη συνέχεια και στην πρόοδο της κοινωνίας μας.
Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!

Σοφία Μαυρίδου
Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
και
Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας
Κεντρικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: