17 Μαρτίου 2021

Δήμος Κατερίνης: Μέσω τηλεδιάσκεψης η πρώτη διακρατική συνάντηση του Προγράμματος Erasmus+ Sport “Ariadne”


Οι στόχοι και το χρονοδιάγραμμα των δραστηριοτήτων του Προγράμματος Erasmus+ Sport “Ariadne”, τέθηκαν κατά την πρώτη διαδικτυακή, λόγω των περιοριστικών μέτρων, διακρατική συνάντηση των εταίρων.
Στο Πρόγραμμα Erasmus+ Sport “Ariadne”, του οποίου «πυρήνας» και βασικός στόχος είναι η μείωση της παραβατικότητας μέσα από τον αθλητισμό και συγκεκριμένα μέσω της πετοσφαίρισης (βόλεϊ), συντονιστής είναι η πόλη Αρέτσο της Ιταλίας, ενώ συμμετέχει και ο Δήμος Κατερίνης. Είναι η πρώτη μάλιστα φορά που ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “ERASMUS”.

Εταίροι του προγράμματος είναι επίσης, η επαγγελματική αθλητική σχολή πετοσφαίρισης της Ρίγα Λετονίας, ο Δημόσιος Οργανισμός Αθλητισμού του Δήμου Νόβα Γκόρικα της Σλοβενίας και ο Οργανισμός «Icare» της Ιταλικής πόλης Αρέτσο, ο οποίος δραστηριοποιείται στην επίλυση προβλημάτων εξάρτησης, εθισμού και ψυχικών προβλημάτων νέων.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο συντονίζουν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιαλός και η ειδική σύμβουλος του Δήμου Μαρία Νταντάμη απευθύνεται σε νέους 14-18 ετών, ώστε, μέσω του αθλήματος της πετοσφαίρισης, να αντιμετωπιστεί η περιθωριοποίηση που αισθάνεται ένα μεγάλο ποσοστό τους και που δυνητικά μπορεί να οδηγηθούν σε παραβατικές συμπεριφορές.

«Η ανταλλαγή καλών πρακτικών ανάμεσα σε φορείς του Ευρωπαϊκού χώρου, ιδιαίτερα σε θέματα που άπτονται προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νέοι, είναι κάτι που κεντρίζει το ενδιαφέρον μας», αναφέρει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. Ο κ. Κουκοδήμος σημείωσε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να αναδείξει καλές πρακτικές που μέσα από τον αθλητισμό, θα δώσουν δημιουργική διέξοδο σε νέους του τόπου μας και της Ευρώπης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: