9 Απριλίου 2021

Κολομβία: Χειροκρότημα για την 104χρονη που νίκησε δεύτερη φορά τον κορονοϊό - Είχε εμβολιαστεί τον Φεβρουάριο

Μία γυναίκα 104 χρονών κέρδισε το θερμό χειροκρότημα των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού αφού νίκησε τον κορονοϊό για δεύτερη φορά.

Η Κάρμεν Χερνάντεζ πήρε εξιτήριο έπειτα από 21 ημέρες νοσηλείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Σαν Ραφαέλ ντε Τούνχα, στην πόλη Τούνχα της Κολομβίας. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό σχημάτισε σειρά στους διαδρόμους και στην είσοδο του νοσοκομείου χειροκροτώντας όπως γ ασθενής μεταφερόταν στο ασθενοφόρο για να επιστρέψει στον οίκο ευγηρίας όπου διαμένει.

Η Χερνάντεζ διεγνώσθη για πρώτη φορά θετική τον Ιούνιο του 2020 και έλαβε θεραπεία στο γηροκομείο του Σαν Χοσέ όπου ζει τα τελευταία 25 χρόνια. Κατάφερε να νικήσει τον κορονοϊό, αλλά παρά το γεγονός ότι εμβολιάστηκε τον Φεβρουάριο, βγήκε για δεύτερη φορά θετική τον Μάρτιο.

Μεταφέρθηκε στην Εντατική του νοσοκομείου όπου τη φροντίδα της ανέλαβαν γιατροί και νοσοκόμες. Τη Δευτέρα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο γηροκομείο.

Η Τζίνα Γκόμεζ, υγειονομικός στο γηροκομείο του Σαν Χοσέ, είπε σε τοπικά Μέσα: "Είναι ηλικιωμένη ασθενής με εξαιρετική φυσική κατάσταση επειδή νίκησε τον ιό για δεύτερη φορά. Δόξα τω Θεώ τα πήγε πολύ καλά και νίκησε τον ιό".

Ο Γιάμιτ Νοέ Οθρτάδο, ο διευθυντής του νοσοκομείο είπε στο Caracol Radio: "Ακριβώς λόγω της ηλικίας της, η περίπτωσή της μας δίνει ελπίδα". Η Χερνάντεζ όχι μόνο νίκησε τον κορονοϊό δύο φορές αλλά ανάρρωσε και από επιθετικό καρκίνο του δέρματος. Γεννήθηκε στην Τούνχα στις 14 Ιουλίου 1916 και έχει μία κόρη που είναι περίπου 70 χρονών. 

 

 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: