23 Απριλίου 2021

Ανακοινώσεις στις 6 από Χαρδαλιά - Χρυσοχοΐδη για μετακινήσεις και εστίαση


Τον οδικό χάρτη για τα μέτρα που θα ισχύσουν το Πάσχα αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα επαναλειτουργήσει η εστίαση στις 3 Μαΐου θα ανακοινώσει στις έξι το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις που απαγορεύονται κατά τις προσεχείς ημέρες.

Στην ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα θα παρευρεθεί και ο γενικός γραμματέας Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Αρ. Πελώνη: Με υπουργική απόφαση κλείνουν εξαιρέσεις για υπερτοπικές μετακινήσεις

Για ένα πολύ διαφορετικό Πάσχα από το περσινό, καθώς διατίθενται νέα εργαλεία, μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στην ΕΡΤ.

«Υπάρχει κόπωση αλλά ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα για να κερδίσουμε το μετά με μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, υπάρχει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ από το μεσημέρι και μετά», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ και στην «εκπομπή Από τις 6» σημειώνοντας πως εντός της ημέρας θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα κλείνει τις εξαιρέσεις υπερτοπικών μετακινήσεων που δεν δικαιολογούνται.

Είναι και ζήτημα συνέπειας προς τους συνεπείς, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών δείχνει υπευθυνότητα και δεν προσπαθεί να «κλέψει» το σύστημα, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί να μην μπορούν να μετακινηθούν οι εμβολιασμένοι είπε πως δεν είμαστε σε αυτή τη φάση. «Είπαμε πως μια μετακίνηση από την Αθήνα όπου το ιικο φορτίο είναι υψηλό, θα επιβάρυνε άλλες περιοχές της επικράτειας όπου το σύστημα υγείας δεν είναι τόσο δυνατό» συμπλήρωσε.

«Δόθηκε ο οδικός χάρτης, υπάρχει και μια σταθεροποίηση και μείωση της θετικότητας, αλλά υπάρχει και η πίεση στο σύστημα υγείας, ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα», δήλωσε.



liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: