7 Απριλίου 2021

Αυτοκινητοπομπή της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πύδνας - Κολινδρού




Αυτοκινητοπομπή στα χωριά Αιγίνιο, Κολινδρός και Καταχάς πραγματοποίησε την Κυριακή η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού.


Η αυτοκινητοπομπή πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα προβλήματα που συνεχίζουν να είναι σε εξέλιξη στο δημόσιο σύστημα Υγείας, ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Επισήμαναν ότι οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεγάλες στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου και καθιστούν το λαό της περιοχής ευάλωτο, όχι μόνο στον κορονοϊό, αλλά και σε όλες τις άλλες ασθένειες οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται με επάρκεια.


Η «Λαϊκή Συσπείρωση» διεκδικεί: Επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας, μαζικές προσλήψεις ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, οδηγών και πληρωμάτων του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου. Άνοιγμα των τοπικών ιατρείων σε καθημερινή βάση ώστε να συμβάλλουν στον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Αύξηση δρομολογίων στα αστικά και τα υπεραστικά λεωφορεία ώστε ο κόσμος να ταξιδεύει με ασφάλεια. Άνοιγμα όλων των σχολείων και σχολών με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών και μαθητών, όπως προτείνει η επιστημονική κοινότητα.

Καλεί την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής σε ξεσηκωμό και διοργανώνει νέα αυτοκινητοπομπή, στα υπόλοιπα χωριά του δήμου την Κυριακή 11 Απρίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: