19 Απριλίου 2021

Ο Δήμος Κατερίνης στην εποχή της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας: «Λειτουργική πόλη» με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο


- Δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης σε όλη τη διάρκεια του Μαΐου

- Η βελτίωση των συνθηκών προσβασιμότητας για όλους & η προτεραιότητα των πεζών στις διαβάσεις στο επίκεντρο


«Για μία "λειτουργική πόλη" με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο και με σεβασμό στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, προωθούμε την υλοποίηση του στρατηγικού μας Σχεδίου για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα και τη βελτίωση των συνθηκών προσβασιμότητας. Στην ανάπτυξη και υλοποίηση του σχεδίου μας καλούμε δημότες και επιστημονικούς φορείς να συμμετέχουν ενεργά, καταθέτοντας προτάσεις και παρατηρήσεις». 

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος εν όψει μίας σειράς εργασιών και δράσεων ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης που προγραμματίζουν για όλη τη διάρκεια του Μαΐου, οι υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης με στόχο, όπως υπογραμμίζει ο Δήμαρχος: «να γίνει σταδιακά η πόλη μας πιο φιλική σε δημότες και επισκέπτες».

Όπως εξηγεί ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Δόμησης - Συντονιστής ΣΒΑΚ Δήμου Κατερίνης, Γιώργος Νταντάμης: «Η νέα προσέγγιση που εισάγεται με την εκπόνηση του ΣΒΑΚ έχει ως στόχο να δοθεί προτεραιότητα στις ήπιες μορφές μετακίνησης, προσφέροντας περισσότερο χώρο στον πεζό, στο ποδήλατο και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ταυτόχρονα, έμφαση στη διευκόλυνση των καθημερινών μετακινήσεων, που αναδεικνύουν την ανθρωποκεντρική βιωσιμότητα της πόλης, επιτρέπουν την πρόσβαση σε όλα τα σημεία της από όλους (παιδιά, ΑμεΑ, ηλικιωμένους κ.ο.κ.) και διαμορφώνουν ένα ζωντανό, ποιοτικό και κυρίως ασφαλές αστικό περιβάλλον».

Συστηματικές εργασίες βελτίωσης των συνθηκών κυκλοφορίας

Ήδη με «όχημα» την τεχνική υπηρεσία, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται, στις διαγραμμίσεις διαβάσεων στις εισόδους των σχολικών συγκροτημάτων, στις διαβάσεις των πεζών στα φανάρια, ενώ γενικότερα ο Δήμος Κατερίνης εντείνει τις συστηματικές εργασίες βελτίωσης των συνθηκών κυκλοφορίας με έμφαση στην οριζόντια σήμανση, στη συντήρηση των πινακίδων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, χρωματισμού των κρασπέδων επί των διασταυρώσεων κ.α.

Παράλληλα, οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου έχουν καταγράψει σημεία όπου υφίστανται προβλήματα προσβασιμότητας - κακοτεχνίες, ενώ στο πλαίσιο ενός διαρκούς διαλόγου με φορείς και δημότες, απευθύνεται ανοικτό κάλεσμα σε όλους, με φωτογραφικό υλικό που θα αποστείλουν μέσω της πλατφόρμας novoville (https://katerini.gr/novoville/) ή της ιστοσελίδας του ΣΒΑΚ (www.svak-katerini.com), να συνδράμουν σε αυτή την καταγραφή και να δρομολογηθούν από κοινού εφικτές λύσεις και προτάσεις. Υπενθυμίζεται, ότι, ήδη ο Δήμος Κατερίνης με επιστολή - πρόσκληση και ενημερωτικό δελτίο

Δεν υπάρχουν σχόλια: