13 Απριλίου 2021

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

 La mafia bianca

Μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας πάρθηκαν και παίρνονται πολλά. Φιλότιμες προσπάθειες κυβέρνησης και ειδικών αλλά θες η απειρία, θες οι πολιτκές και οικονομικές σκοπιμότητες μας οδήγησαν σε μη προβλέψιμα αποτελέσματα, κατά πολλούς οδυνηρά .

***

Παρά το σχετικό μικρό αριθμό κρουσμάτων από  convid, ο αριθμός των νεκρών είναι ιδιαίτερα υψηλός σε σχέση με άλλα κράτη,γεγονός που σημαίνει ότι σε επίπεδο περίθαλψης τα πήγαμε άσχημα.

***

Και είναι πασιφανές ότι το σύστημα υγείας χωλαίνει λόγω έλλειψης υποδομών και έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού.

***

Σίγουρα πέρα από τον convid είχαμε και παράπλευρες απώλειες χάνοντας πολλούς συνανθρώπους μας από άλλα αίτια, παθολογικά, καθότι η πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας ήταν προβληματική.

 ***

Πήγαν όλα πίσω, θεραπείες, χειρουργεία, για τον φτωχούλη του Θεού εκτός όσους είχαν τη δυνατότητα  ή τους πόρους να σπεύσουν στον ιδιωτικό τομέα που "αλωνίζει" με τιμές μονοπωλίου και πολλές φορές αδίστακτα.

***

Και δεν θα σταθώ στις διακρίσεις, θέματα προτεραιότητας κ.λ.π. στην περίπτωση Αδωνι για παράδειγμα που χειρουργήθηκε στη μέση στο  ΚΑΤ. Υπουργός είναι κι ας έχει και προτεραιότητα. Μια επέμβαση μιας ώρας ήταν που στον ιδιωτικό τομέα θέλει από 5.000 ευρώ και πάνω. Αυτά μας καίνε αγαπητέ Κικίλια, γιατί δεν αντιληφθήκατε προφανώς ότι κυβερνάτε εναν λαό φτωχοποιημένο.

***

Δια ταύτα κάντε κάτι. Επιστρατεύετε τα γιατρουδάκια και ευλογείτε τη λευκή μαφία της υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: