15 Απριλίου 2021

Καπραβέλος: Το Πάσχα μπορεί να φέρει έκρηξη κρουσμάτων – Δεν έχουμε πού να βάλουμε ασθενείς


Την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία με την πανδημία περιέγραψε στο OPEN το πρωί της Πέμπτης (15/4) ο Διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος. «Έχουμε περισσότερους νέους με κορωνοϊό, στους μεγαλύτερους έχει κάνει δουλειά το εμβόλιο», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Καπραβέλος ανέδειξε για μία ακόμα φορά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής στην μάχη κατά του κορονοϊού. «Είχαμε μία μαρτυρική εφημερία με 62 εισαγωγές για κορονοϊό κι ακόμη έρχονται ασθενείς…», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, εξήρε την δουλειά που γίνεται με τους εμβολιασμούς, μιας και φαίνεται ότι αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς, αφού «έχουμε περισσότερους νέους με κορονοϊό, στους μεγαλύτερους έχει κάνει δουλειά το εμβόλιο».

Παρόλα αυτά, ο Διευθυντής της Β ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι κάνουμε πισωγυρίσματα, καθώς «για δεύτερη φορά χάσαμε τον έλεγχο. Τα ανοίγματα πρέπει να γίνονται πιο προσεκτικά. Εν μέσω θυέλλης τρίτου κύματος πάμε για ανοίγματα».


Ξεκαθάρισε δε ότι «δεν συζητάω καν το Πάσχα στο χωριό αν δεν πέσουν τα κρούσματα. Με αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα η μετακίνηση από τη μία περιοχή στην άλλη μπορεί να προκαλέσει τέτοια έκρηξη που θα τη θυμόμαστε σε ολόκληρη τη ζωή μας. Δεν έχουμε πού να βάλουμε τους ασθενείς…».



thestival.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: