9 Απριλίου 2021

Τα «Δημοτικά Πάρκινγκ», μοχλός ανάπτυξης για τον Δήμο Κατερίνης


Σε σημαντικό παραγωγικό εργαλείο προς όφελος δημοτών και επισκεπτών αναδεικνύεται με τις πολυποίκιλες καθημερινές και αναπτυξιακές δράσεις της, η Δημοτική Επιχείρηση «Δημοτικά Πάρκινγκ Κατερίνης» (ΔΗΠΑΚ Α.Ε.).

Προς την κατεύθυνση αυτή, από τον Οκτώβριο του 2019 έως και σήμερα, το έργο της συγκεκριμένης Δημοτικής Επιχείρησης υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου, με τον συντονισμό του Προέδρου, Νίκου Κατανά και σε συνεργασία με τα μέλη του Δ.Σ. της επιχείρησης επικεντρώθηκε αρχικά στο νοικοκύρεμα των οικονομικών και εν συνεχεία στην αύξηση του κύκλου εργασιών - μεταξύ άλλων - μέσα από την συμμετοχή στον σχεδιασμό και προώθηση της καμπάνιας προβολής - διαφήμισης της περιοχής μας ως τουριστικού προορισμού.

                                           Αναβάθμιση χώρων στάθμευσης


Έμφαση δόθηκε στην αναβάθμιση και ασφάλεια των χώρων στάθμευσης, μέσω της προμήθειας και εγκατάστασης κατόπιν μελέτης α) συστημάτων πυρανίχνευσης στο υπόγειο πάρκινγκ Α, β) πυράντοχων πορτών γ) πινακίδων ενημέρωσης ελεύθερων θέσεων παρκινγκ της Α.Ε. (Προς υλοποίηση). Επιπλέον, προμήθειας και εργασιών κατασκευής νέων χωρισμάτων με πυράντοχες γυψοσανίδες για τη δημιουργία αποθηκευτικών χώρων αρχείου στο υπόγειο παρκινγκ P2, βάσει του κανονισμού λειτουργίας της Α.Ε.

Παράλληλα, έγινε αποξήλωση των παλαιών φωτιστικών του υπογείου παρκινγκ Π2 και προμήθεια – τοποθέτηση καινούργιων φωτιστικών με νέες γραμμές σύμφωνα με σχετική μελέτη. Τέλος, προμήθεια - εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης και αμφίδρομης επικοινωνίας στους χώρους παρκινγκ της Α.Ε., ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για την εγκατάσταση - λειτουργία χώρων στάθμευσης στην Παραλία και στην Ολυμπιακή Ακτή.

Άλλες δράσεις

Επίσης, σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για την οριστική αδειοδότηση και χρήση του θερινού σινεμά στην ταράτσα του Δημαρχείου Κατερίνης. Τέλος, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση χημικών τουαλετών στο χώρο πάρκινγκ στη Ριζάρειο και στην πλατεία Μακεδονίας αντίστοιχα, ενώ ξεκίνησε η υλοποίηση εργασιών για την επανακατασκευή των δημοτικών αποχωρητηρίων.  

Εταιρική κοινωνική ευθύνη

Ταυτόχρονα, στο  πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τα δημοτικά πάρκινγκ συνέβαλλαν στην συντήρηση, αναβάθμιση υποδομών και εξοπλισμού, καθώς και στην ενίσχυση πολιτιστικών και άλλων δράσεων ως εξής: αντικαταστάθηκαν οι περιφράξεις στην πλατεία Μακεδονίας με ιδιαίτερα καλαίσθητα κάγκελα, με ειδικό εξοπλισμό πλύθηκαν οι προσόψεις δημοτικών κτιρίων (Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης, μνημεία, πλατείες), έγινε δωρεά τριών δίκυκλων στον Δήμο Κατερίνης προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Δημοτικής αστυνομίας, αποδοχή του αιτήματος της Δημοτικής Αστυνομίας για την κάλυψη αναγκών ένδυσης με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Επίσης, υλοποιήθηκε συνδιοργάνωση τριήμερης διαδραστικής ηχοφωτιστικής παράστασης για τις εκδηλώσεις του Δήμου Κατερίνης την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων. Τα Δημοτικά Πάρκινγκ του Δήμου Κατερίνης ήταν ο μεγάλος χορηγός κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου Κατερίνης, καθώς και της ριζικής αναμόρφωσης- ανακαίνισης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Παράλληλα, από τη ΔΗΠΑΚ Α.Ε. έγινε προμήθεια δυο υπαίθριων τραπεζιών επιτραπέζιας αντισφαίρισης και τοποθέτηση στο Δημοτικό Πάρκο. Επιπλέον, προμήθεια - εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας και φύλαξης του Δημοτικού Αμαξοστασίου.

Τέλος, η επιχείρηση ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα χορηγίας αθλητικού υλικού από τον Σ.Φ.Κ. Πιερικός και προχώρησε στην προμήθεια και σε εργασίες στο εσωτερικό του καταστήματος Ν.12 της Α.Ε. με την επωνυμία «Δημοτικά Παρκινγκ Δήμου Κατερίνης Κοινή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ»  με κουφώματα.

Υλοποίηση του προγράμματος «ESTIA ΙΙ»

Με σκοπό την εξασφάλιση επαρκούς βιοτικού επιπέδου για τους αιτούντες διεθνή προστασία, μέσω της στέγασης και παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών, ανάλογα με τις ανάγκες τους και με γνώμονα την ολοκληρωμένη παροχή υλικών συνθηκών υποδοχής (κατά την έννοια του ενωσιακού δικαίου), η ΔΗΠΑΚ Α.Ε υλοποιεί το πρόγραμμα «ESTIA ΙΙ: Το Στεγαστικό πρόγραμμα για αιτούντες διεθνή προστασία».

Η Διεύθυνση Προστασίας Αιτούντων Άσυλο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου φέρει την ευθύνη επίβλεψης της τήρησης των όρων υλοποίησης του Προγράμματος, ενώ υπεύθυνη Αρχή για την αξιολόγηση, ένταξη των σχετικών αποφάσεων και τη διαχείριση αυτών, είναι η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων πόρων (Ε.Υ.ΣΥ.Δ. Τ.Α.Μ.Ε.Τ.Ε.Α.Α.Π.)

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της επιχείρησης Νίκος Κατανάς: «Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση για το έργο που υλοποιήσαμε στη ΔΗΠΑΚ. Ήταν ένα έργο ουσιαστικό, που οι δημότες μας το διαπιστώνουν στην καθημερινότητά τους. Τα Δημοτικά μας Πάρκινγκ δεν προσφέρουν απλώς υπηρεσίες στάθμευσης προς δημότες και επισκέπτες, αλλά σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε πρωτοστατούν προς όφελος των δημοτών στην ανάπτυξη και στον πολιτισμό του τόπου, σε κοινωνικές δράσεις του Δήμου. Αναμφισβήτητα από το θετικό αυτό αποτύπωμα θα ωφεληθεί πολλαπλά ο Δήμος και οι δημότες σε όλους τους τομείς».

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: