12 Απριλίου 2021

Το πείραμα με τους Ολλανδούς τουρίστες στη Ρόδο

Στη Ρόδο φτάνουν σήμερα το απόγευμα 189 Ολλανδοί τουρίστες που θα συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα για το άνοιγμα της φετινής τουριστικής περιόδου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι συμμετέχοντες, με 399 ευρώ ο καθένας, μπορούν να περάσουν οκτώ ημέρες στο “all-inclusive” ξενοδοχείο Hotel Mitsis Grand Beach. Κατά την παραμονή τους θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πισίνες, στα εστιατόρια και όποιες άλλες παροχές διαθέτει το ξενοδοχείο, αλλά δεν θα μπορούν να μετακινηθούν εκτός.

Σημειώνεται ότι κατά την παραμονή τους οι περίπου 200 Ολλανδοί θα είναι και οι μοναδικοί ένοικοι του ξενοδοχείου.

Στο ξενοδοχείο οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους και θα χρειαστεί να υποβληθούν σε μια σειρά τεστ αλλά και σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα έχουν δύο συνοδούς και όλοι τους θα έχουν ήδη κάνει μοριακό τεστ με αρνητικό φυσικά αποτέλεσμα τρεις ημέρες πριν και λίγο πριν φύγουν κατά τη διάρκεια της ημέρας αναχώρησης θα υποβληθούν και σε rapid test. Σύμφωνα με τις οδηγίες, τρεις ημέρες πριν φύγουν από τη Ρόδο θα υποβληθούν και πάλι σε μοριακό τεστ και λίγες ώρες πριν ταξιδέψουν θα κάνουν ξανά ένα rapid test.

Την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσουν και όσοι άλλοι θα βρίσκονται μέσα στο ίδιο αεροπλάνο.

«Μου αρέσει πολύ να βρίσκομαι μακριά από τον συνηθισμένο χώρο μου και αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα πηγαίνω έξω από το ξενοδοχείο θα συμβιβαστώ, αλλά αυτό είναι εντάξει», δήλωσε η γραφίστρια Amy Smulders στο Reuters πριν φύγει για Ρόδο μαζί με την αδερφή της. «Και πάλι είναι διακοπές, θα έχει ήλιο, αυτό είναι το πιο σημαντικό», σχολίασε.

«Για την ταξιδιωτική βιομηχανία είναι εξαιρετικά σημαντικό. Δεν νομίζω ότι πολλές εταιρείες θα επιβιώσουν άλλο ένα καλοκαίρι χωρίς ταξίδια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sunweb, του ολλανδικού tour operator που διοργάνωσε το ταξίδι - πείραμα με την υποστήριξη της κυβέρνησης.

Παρά τους περιορισμούς λόγω κορονοϊού, η ζήτηση για το ταξίδι ήταν υψηλή με περίπου 25.000 να δηλώνουν συμμετοχή με την ελπίδα να πάρουν ένα εισιτήριο, γράφει το Reuters.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: