5 Απριλίου 2021

Καιρός: Βροχές, αφρικανική σκόνη και πτώση θερμοκρασίας


Στα βορειοανατολικά θα σημειωθούν σήμερα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ασθενείς τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με βαθμαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νοτιοδυτικοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Ειδικότερα, στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, όπου από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονομένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες παροδικές νεφώσεις.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιροι όμβροι θα εκδηλωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 4 με 5 πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στο νότιο Ιόνιο θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.

Ανεμοι: Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα σταφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, όπου από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στις Κυκλάδες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου τις πρωινές ώρες στις βορειότερες περιοχές θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα βορειότερα τμήματα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 06-04-2021

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Στο νότιο Αιγαίο λίγες τοπικές νεφώσεις. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, που μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.



naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: