13 Απριλίου 2021

Διοικητική έρευνα για το επεισόδιο στο γήπεδο του Νέου Κεραμιδίου διέταξε η αστυνομία

Διοικητική έρευνα σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής, 11 Απριλίου 2021, στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Γηπέδου Νέου Κεραμιδίου Πιερίας, διέταξε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα θα αναζητήσει τυχόν ευθύνες για άσκηση αστυνομικής βίας κατά πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, περίπου στις 5:00 το απόγευμα, αστυνομικές δυνάμεις ήρθαν σε αντιπαράθεση με άτομα που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο και επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου με τον Ηρακλή Λάρισας, παρότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον νέο κορονοϊό.

Δύο εξ' αυτών αντέδρασαν με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια και να συλληφθούν. Πρόκειται για έναν 57χρονο και τον 28χρονο γιο του, οι οποίοι επικαλέστηκαν αδιαθεσία και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κατερίνης για εξετάσεις. 

Ακολούθως, με προφορική εντολή του εισαγγελέα οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία και τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 300 ευρώ για μετακίνηση χωρίς βεβαίωση. Η δικογραφία αφορά βία κατά των υπαλλήλων, απειλή και εξύβριση, σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr από την αστυνομία.

Για την ιστορία, ο Εθνικός Ν. Κεραμιδίου επικράτησε του Ηρακλή Λάρισας με 2-0 για την 5η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής που επανεκκίνησε μετά από πολλούς μήνες.

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο καταγράφεται το επεισόδιο: https://www.facebook.com/calomil/videos/10219978388999068/?t=0

Δεν υπάρχουν σχόλια: