15 Απριλίου 2021

Συνεργασία Αντιδημάρχων Κατερίνης και Προέδρου Εμπορικού Συλλόγου, ενόψει τουριστικής περιόδου

Ενόψει έναρξης της φετινής τουριστικής περιόδου, συνάντηση εργασίας τριών Αντιδημάρχων Κατερίνης και με τη συμμετοχή του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14/4/2021 με παρότρυνση της Αντιδημάρχου Τουρισμού, Μαρίας Τερζίδου.

Εκτός από την Αντιδήμαρχο Τουρισμού, στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας, Κώστας Γραμματικόπουλος αλλά και Πρασίνου, Γιάννης Μπεϊνάς, καθώς επίσης και ο Κώστας Ρέχας εκπροσωπώντας τον εμπορικό κόσμο της Κατερίνης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η κ. Τερζίδου αναζήτησε ενημέρωση σχετικά με τις προγραμματισμένες εργασίες και το πρόγραμμα καθαριότητας και διαχείρισης του πρασίνου στον Δήμο Κατερίνης και ειδικότερα στο παραλιακό μέτωπο. Κατέθεσε επίσης κάποιες επισημάνσεις φορέων που είναι μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού, σχετικά με την καθαριότητα των δρόμων και πεζοδρομίων, την αποκομιδή των απορριμμάτων, τους κάδους ανακύκλωσης. Επιπλέον δε, αναφέρθηκε και σε κάποιες προτάσεις σχετικά με δράσεις φιλικές προς το περιβάλλον, όπως οι κατασκευές τύπου ‘‘beach astray” spots.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, με καλή διάθεση συνεργασίας και με στόχο την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων ώστε ο Δήμος Κατερίνης, αν και σε δύσκολη παγκόσμια συγκυρία, να είναι έτοιμος να υποδεχθεί φέτος τους τουρίστες του.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου ανέφερε: «Το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κατερίνης είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στόχος μας όμως είναι να επεκταθεί αυτό το μέτωπο σε όλη την περιοχή, δημιουργώντας σημεία αναφοράς για τον επισκέπτη σε όλο το γεωγραφικό μήκος και πλάτος του Δήμου μας.

Η υπηρεσία Καθαριότητας περιφρουρεί την Δημόσια Υγεία και τόσο αυτή όσο και η Υπηρεσία Πρασίνου προσφέρουν ύψιστες υπηρεσίες στον Τουρισμό της περιοχής. Ενόψει μιας δύσκολης τουριστικής περιόδου, η οποία θα διέπεται και πάλι από αυστηρές υγειονομικές οδηγίες λόγω της πανδημίας, η αρίστευσή μας και στους δύο τομείς θα προσδώσει θετικό πρόσημο στον Δήμο μας».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κώστας Γραμματικόπουλος, δήλωσε: «Σε αγαστή συνεργασία με τη Διεύθυνση και το προσωπικό της καθαριότητας του Δήμου μας και σύμφωνα με τις δυνάμεις μας, ενόψει του θέρους και της τουριστικής περιόδου,  προετοιμάζουμε ένα ενισχυμένο πρόγραμμα κάλυψης του παραλιακού μετώπου. Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε της Υπηρεσίες Καθαριότητας και σε αυτό καλούμε να μας συμπαρασταθούν με ορθές πρακτικές όλοι οι φορείς και οι επαγγελματίες του τουρισμού».

Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Γιάννης Μπεϊνάς, στις δικές του δηλώσεις τόνισε: «Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις αναγκαίες εργασίες πρασίνου στο παραλιακό μέτωπο και προχωράμε με εντατικούς ρυθμούς. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη αλλά με συντονισμένες ενέργειες και επιδιώκοντας τον διάλογο και τις κοινές δράσεις με τους εκπροσώπους των επιχειρηματιών στοχεύουμε στη διαρκή συντήρηση αλλά και στην καλαισθητική βελτίωση της υπέροχης ακτογραμμής μας».

Τέλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, Κώστας Ρέχας, δήλωσε: «Η τόνωση του τουριστικού μας προϊόντος απαιτεί συνεργασία και κοινούς στόχους από όλους, πολιτεία και φορείς. Ως προς το παραλιακό μέτωπο, προτείνω δενδροφύτευση της παραλιακής οδικής διαδρομής Παραλίας-Ολυμπιακής ακτής, με σκοπό τον αισθητικό καλλωπισμό της. Επιπλέον δε, ως προς το εμπορικό κέντρο της Κατερίνης, θεωρώ ότι είναι ανάγκη για τοποθέτηση επίστηλων κάδων, όπως επίσης πρέπει να δούμε και το ζήτημα των προβλημάτων που προκαλεί η αυξημένη παρουσία των αδέσποτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: