1 Απριλίου 2021

Απονεμήθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης τμημάτων προγράμματος Δια Βίου Μάθησης Δήμου Κατερίνης

Στο πλαίσιο του έργου «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης - Νέα Φάση» που ολοκληρώθηκε στον Δήμο Κατερίνης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Γιώργος Τσιαλός, απένειμε, αντιπροσωπευτικά, σε κάποιες εκπαιδευόμενες, Βεβαιώσεις Παρακολούθησης τριών τμημάτων μάθησης.

Πρόθεση των αρμοδίων του Δήμου ήταν να δοθούν Βεβαιώσεις, την ίδια μέρα, σε όλα τα πρόσωπα που εκπαιδεύτηκαν, ωστόσο λόγω των υγειονομικών μέτρων που εφαρμόζονται, η απονομή έγινε σε ελάχιστα πρόσωπα.

Οι υπόλοιπες βεβαιώσεις θα παραληφθούν, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας από το αρμόδιο Γραφείο του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Ισότητας των Φύλων Δ.Κατερίνης, στον 1ο όροφο, γραφείο 16, κα Δεμερτζή Μαρία, Τηλ.: 2351 350 565, 2351 350 566 και 2351 350 569.

Email: demertzi@katerini.gr και dadami.@katerini.gr

Ως προς το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στον Δ.Κατερίνης, συντονίστηκαν και ολοκληρώθηκαν τμήματα εκπαίδευσης ενηλίκων, 25 ωρών, ως εξής:

- Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης(social media).

- Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2).

- Αγωγή Υγείας-Πρώτες Βοήθειες.

- Διαμόρφωση Διακόσμηση εσωτερικών χώρων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων που υλοποίησε ο Δήμος Κατερίνης, έγινε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.

Το έργο αυτό συγχρηματοδοτήθηκε από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι δράσεις που γίνονται στον Δήμο μας δεν αφορούν μόνο κατασκευές έργων ή προσφορά  γενικών υπηρεσιών αλλά αγκαλιάζουν κάθε τομέα της ζωής των συνδημοτών μας. Ένας σημαντικός τομέας είναι και η δια βίου εκπαίδευση ενηλίκων, δεδομένου ότι η σύγχρονη ζωή εξελίσσεται, αλλάζει γρήγορα και διαμορφώνεται ανάλογα με τη γνωστική πρόοδο. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιήθηκε από τον Δήμο μας και ένα ακόμη πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων πάνω σε ενδιαφέροντα γνωστικά αντικείμενα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον συνεργάτη μου, Αντιδήμαρχο Γιώργο Τσιαλό καθώς και το υπηρεσιακό μας προσωπικό για την υλοποίηση αυτού του έργου. Θέλω επίσης όμως να συγχαρώ και τα πρόσωπα που εκπαιδεύτηκαν και που εξασφάλισαν ουσιαστικές γνώσεις πάνω σε επίκαιρα αντικείμενα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: