6 Απριλίου 2021

Επίθεση με βιτριόλι: "Ήθελε να σκοτώσει και θα αποδειχθεί", αναφέρει η πλευρά της Ιωάννας


Χωρίς μέχρι σήμερα να έχει εντοπιστεί ο συνεργός της 36χρονης, η οποία τον περασμένο Μάιο επιτέθηκε στην 35χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα, πετώντας στο πρόσωπο της βιτριόλι, ολοκληρώνεται πλέον η ανακριτική διαδικασία. Η κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας υποστήριξε στην απολογία της ότι δεν σκόπευε να στοχεύει στο πρόσωπο του θύματος και ομολόγησε μόνο την πράξη της σωματικής βλάβης, με την πλευρά της Ιωάννας να δηλώνει στο NEWS 24/7: “είναι σαφές ότι πρόκειται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και θα φανεί στο δικαστήριο”.
Η συμπληρωματική απολογία με την οποία για πρώτη φορά η κατηγορούμενη ομολόγησε την πράξη της, αφού στο παρελθόν είχε επικαλεστεί το δικαίωμα σιωπής, ρίχνει τους τίτλους τέλους στην ανάκριση, αφού εκτός απροόπτου στο επόμενο διάστημα θα κηρυχθεί το πέρας της ανάκρισης.

Άλλωστε, ήδη έχουν συμπληρωθεί εννέα μήνες από την απόφαση για την προφυλάκιση της, με το νόμο να ορίζει ανώτατο όριο κράτησης τους 18 μήνες. Για αυτό θα πρέπει η δικογραφία να πάρει άμεσα το δρόμο για το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, έτσι ώστε μετά την έκδοση παραπεμπτικού βουλεύματος, να προσδιοριστεί η δίκη σε πρώτο βαθμό και στη συνέχεια να εκφωνηθεί η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης, προτού η κατηγορούμενη αφεθεί ελεύθερη, λόγω συμπλήρωσης του χρόνου προφυλάκισης.

Η απάντηση της πλευράς του θύματος

Πάντως, μέσα των όσων ανέφερε στην τακτική ανακρίτρια, η 36χρονη κατέδειξε την υπερασπιστική της γραμμή, σύμφωνα με την οποία δεν υπήρχε ανθρωποκτονός πρόθεση. “Δεν γνώριζα ότι αυτό το υγρό θα προκαλούσε τέτοια ζημιά, γνώριζα ότι θα προκαλούσα κάποιο τραύμα. Δεν είχα σκοπό να στοχεύσω στο πρόσωπο. Η στάση του σώματος απέδειξε ότι ήμουν πλάγια και όχι πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν γνώριζα ότι θα προκαλούσα τόσο μεγάλη ζημιά. Το παχύρευστο υγρό δεν γνώριζα ότι προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά, δεν είμαι χημικός δεν γνώριζαν ότι υπήρχε σε πιο αραιή μορφή” ήταν τα λόγια της.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος πολιτικής αγωγής, Νικ. Αλεξανδρής, αναφέρθηκε στα όσα υποστηρίζει η κατηγορούμενη στην απολογία της . Σε δήλωση του στο NEWS 24/7 τονίζει: “Από τα στοιχεία της δικογραφίας, η θέση της κατηγορουμένης ότι δεν σκόπευε να προβεί σε ανθρωποκτονία δεν επιβεβαιώνονται. Αντιθέτως, είναι σαφές ότι πρόκειται για περίπτωση απόπειρας ανθρωποκτονίας και θα αποδειχθεί και στο δικαστήριο”.
Ο προμηθευτής

Πάντως, μέχρι σήμερα -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν έχει κληθεί κάποιο άλλο πρόσωπο με την ιδιότητα του κατηγορουμένου, και συγκεκριμένα ως ο συνεργός της 36χρονης που την προμήθευσε με το βιτριόλι, ενώ το συμπέρασμα αυτό προκύπτει τόσο από τις ερωτήσεις που έθεσε η δικαστική λειτουργός στην κατηγορούμενη, όσο και από την απάντηση που έλαβε.

Ερώτηση: Από πού προμηθευτήκατε το βιτριόλι;


Απάντηση: Για την πράξη ανεύρεσης και την προμήθεια του καυστικού υλικού είμαι μόνο εγώ υπεύθυνη και κανείς άλλος. Δεν θέλω να απαντήσω από που το προμηθεύτηκα.

Αν και η κατηγορούμενη δεν μπήκε στη διαδικασία να εξηγήσει τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την αποτρόπαια πράξη -υποστηρίζοντας πως πρόκειται για “αρρωστημένη εμμονή” την οποία θα εξηγήσει όταν η υπόθεση φτάσει στο ακροατήριο- ωστόσο κατέθεσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα, “αλλά να την πονέσω και να την τραυματίσω. Απλώς ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η απερίσκεπτη μου αυτή η ενέργεια θα προξενούσε σε τέτοια έκταση ζημιά και ένα μεγάλο Γολγοθά που θα διανύει και θα διανύσει σε βάθος χρόνου. Μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω, να μην είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά σε κανέναν. Λυπάμαι πολύ για το αποτέλεσμα αυτό. Για αυτό αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη αυτής της πράξης θα τιμωρηθώ και καλώς θα τιμωρηθώ”.

Ωστόσο, στην ερώτηση γιατί τότε επιλέχθηκε το θειϊκό οξύ και μάλιστα σε τόσο μεγάλη ποσότητα, απάντησε μόνο ότι δεν γνώριζε ότι θα προκληθεί τόσο μεγάλη ζημιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: