3 Απριλίου 2021

Στις φλόγες νοσοκομείο στη Ρωσία - Οι χειρουργοί συνέχισαν την επέμβαση ανοικτής καρδιάς

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες και οι χειρουργοί με τον χρόνο, προσπαθώντας να σώσουν τον ασθενή τον οποίο υπέβαλαν σε επέμβαση ανοικτής καρδιάς ενώ είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στο νοσοκομείο.

Στις φλόγες τυλίχτηκε χειρουργική κλινική του νοσοκομείου στην πόλη Μπλαγκοβετσένσκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, εξαιτίας της οποίας χρειάστηκε να απομακρυνθούν 128 άνθρωποι. Το κτίριο γέμισε καπνούς και στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστρς προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο της φλόγες.

Ωστόσο, ταυτόχρονα, ομάδα οκτώ γιατρών και νοσηλευτών έκαναν εγχείρηση ανοικτής καρδιάς σε έναν ασθενή στο ισόγειο, με τον επικεφαλής γιατρό, Βαλεντίν Φιλάτοφ, να δηλώνει μετά στο Rossiya 24 πως "δεν μπορούσαμε να διακόψουμε (...) έπρεπε να σώσουμε αυτό τον άνθρωπο (...) Η εγχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς δυσκολίες". Μια άλλη γιατρός, η Αντονίνα Σμόλινα σημείωσε: "Δεν υπήρξε πανικός".

Ο Κονσταντίν Ριμπάλκο, υποδιευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της περιοχής, τόνισε πως "ήταν δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά επειδή (...) ήταν ενεργή σε όλη την επιφάνεια, δηλαδή σε 1.600 τετραγωνικά μέτρα".

Μόλις ολοκληρώθηκε η εγχείρηση και οι γιατροί βεβαιώθηκαν ότι ο ασθενής ήταν καλά, απομακρύνθηκαν όλοι μαζί από το νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, ο ασθενής μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από ηλεκτρική βλάβη, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία. Τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να υπάρξουν τραυματίες. Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, μετάλλιο θα απονεμηθεί και στους γιατρούς για την αφοσίωσή τους αλλά και στους πυροσβέστες που κατέσβεσαν την πυρκαγιά.

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, gazeta.ru, Οι φωτό από το TASS

Δεν υπάρχουν σχόλια: