2 Απριλίου 2021

Ανακοίνωση του Τομεακού Συμβουλίου Πιερίας της ΚΝΕ

Ούτε στην Κατερίνη, ούτε πουθενά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

Το τελευταίο διάστημα κάποια φασιστοειδή φαίνεται να έχουν βγει από τις τρύπες τους και σαν τους ποντικούς μέσα στο σκοτάδι επιδίδονται σε θρασύδειλες ενέργειες, βρωμίζουν με τα σύμβολα και τα συνθήματά τους τις αφίσες, τα graffiti και καταστρέφουν τα πανό της ΚΝΕ στην Κατερίνη.

Η περίοδος που επέλεξαν μόνο τυχαία δεν είναι. Πρόκειται για μια περίοδο που η ΚΝΕ πραγματοποιεί μεγάλο πολιτικό άνοιγμα μπροστά στο 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ, συζητάει με την πλειοψηφία των νέων εργαζομένων, των ανέργων, των φοιτητών, των μαθητών της πόλης τις θέσεις του Κόμματος, με στόχο να δυναμώσει ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Ενοχλούνται οι φασίστες από τις αφίσες και τα πανό της ΚΝΕ που απαιτούν μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και της νεολαίας σε σχολεία, ΜΜΜ, χώρους εργασίας. Λογικό, αφού είναι γνωστό ότι με συνέπεια ταυτίζονται με τα συμφέροντα των καπιταλιστών και όλων των αστικών κυβερνήσεων που πετσοκόβουν τη χρηματοδότηση σε υγεία και παιδεία για να δίνουν ζεστό χρήμα σε εφοπλιστές, μονοπωλιακούς ομίλους αλλά και στους ΝΑΤΟικούς φονιάδες των λαών.

Ενοχλούνται από τις αφίσες της ΚΝΕ που καταδικάζουν το νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοίδη και το όργιο τρομοκρατίας και καταστολής που στόχο έχει ο λαός να σκύψει κεφάλι και να πάψει να αγωνίζεται. Ενοχλούνται από τα πανό μας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας που καλούν τις νέες γυναίκες, άνεργες, μητέρες, φοιτήτριες, μαθήτριες σε αγωνιστική συμπόρευση με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ. Δεν μας κάνει εντύπωση αφού ξέρουμε καλά ότι θέλουν η νεολαία να σκύβει το κεφάλι και να δέχεται αδιαμαρτύρητα τους κλειστούς χώρους μόρφωσης, την αστυνομία στα πανεπιστήμια, την ολοένα και μεγαλύτερη υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, την κακοπληρωμένη μαύρη εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες, την δουλειά ήλιο με ήλιο για ψίχουλα, την παγίωση της γυναικείας ανισοτιμίας.

Κυρίως όμως ενοχλούνται από τα πανό που απεικονίζουν ηρωικές μορφές του Κόμματός μας, όπως τον Νίκο Μπελογιάννη, επειδή υπενθυμίζουν στο λαό της πόλης μας ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουμε γράψει με το αίμα των συντρόφων μας ηρωικές σελίδες στην ιστορία και δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, μέχρι «να φτιάξουμε ένα κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων». Λογική η αντίδρασή τους βέβαια μιας και οι δικοί τους πρόγονοι ήταν οι χίτες και ταγματασφαλίτες που κατέδιδαν τους λαϊκούς αγωνιστές και συνεργάζονταν με τον ντόπιο και ξένο κατακτητή.

Στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ, είναι αποδεδειγμένο ότι δεν πιάνουν απειλές. Δεν θα τους περάσει!

Έξω οι φασίστες από την πόλη της Κατερίνης! Δεν τους αφήνουμε χώρο να σταθούν πουθενά αυτοί και οι σάπιες ιδέες τους! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: