1 Απριλίου 2021

Κοντά στις 3.500 οι νέες μολύνσεις - Αγωνία για τις ΜΕΘ

Εν αναμονή των αριθμών που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα είναι άπαντες, καθώς το σύστημα υγείας έχει χτυπήσει «κόκκινο» και οι αντοχές εξαντλούνται - Στα ίδια περίπου με τα χθεσινά επίπεδα (3.500) αναμένεται να κυμανθούν τα σημερινά κρούσματα κορονοϊού που θα ανακοινωθούν σε λίγο από τον ΕΟΔΥ, σύμφωνα με πληροφορίες.
Σε οριακή κατάσταση είναι το σύστημα υγείας, ειδικότερα τα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς η πίεση που ασκείται πλέον είναι αφόρητη. Ο κορονοϊός συνεχίζει να επελαύνει και να προκαλεί προβλήματα, με την επιδημιολογική εικόνα ναι μεν να παρουσιάζει μια σταθεροποίηση αλλά να παραμένει αρκετά κρίσιμη.
Το κυριότερο πρόβλημα, πέρα από τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων, αφορά τους διασωληνωμένους, καθώς πέρασε μια εβδομάδα στην οποία καθημερινά ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ αυξανόταν.
Σήμερα, αναμένεται να ανακοινωθούν περίπου 3.500 κρούσματα, 100 λιγότερα από χθες.

Κρίσιμα 24ωρα

Τα χθεσινά στοιχεία που παρουσίασε ο ΕΟΔΥ προκαλούν τεράστια ανησυχία, τόσο για τον αριθμό των κρουσμάτων, όσο κυρίως για τον αριθμό των ασθενών που βρίσκονται στην Εντατική.
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.616.

 Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 76, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.093 θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 739 (63.7% άνδρες).

Δεν υπάρχουν σχόλια: