14 Απριλίου 2021

Φρένο στα σενάρια για "Πάσχα στο χωριό" βάζει ο Μητσοτάκης - Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα υποχρεωτικά self test
Φρένο στα συνεχή σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις μετακινήσεις την περίοδο του Πάσχα αναμένεται να βάλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισήγηση του στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει ένα αυστηρό πλαίσιο για όσους ενδεχομένως μπορέσουν να μεταβούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, αλλά θα τονίσει πως ακόμα είναι νωρίς για να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση, την οποία θα λάβουν οι λοιμωξιολόγοι.

Στο Μαξίμου επιχειρούν να σταματήσουν το κλίμα που δημιουργείται στην κοινωνία για την ενδεχόμενη καθολική άρση των περιοριστικών μέτρων για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις καθώς εκτιμούν πως είναι λάθος να καλλιεργούνται τέτοιες προσδοκίες την δεδομένη χρονική στιγμή καθώς μια τέτοια απόφαση θα προκαλούσε νέα αύξηση της διασποράς της νόσου, την ώρα μάλιστα που τα στοιχεία δείχνουν πως έχει αρχίσει σταδιακά η αποκλιμάκωση της πανδημίας. Ωστόσο, όλα δείχνουν πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.


Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, αναμένεται να δώσει και ένα περίγραμμα των δραστηριοτήτων που θα ανοίξουν το επόμενο διάστημα και μέχρι το Πάσχα, όπως τα εμπορικά κέντρα και τα Mall, αλλά και με την ελεύθερη είσοδο των καταναλωτών στα καταστήματα.

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα υποχρεωτικά self test

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν οι επαγγελματικές κατηγορίες, στις οποίες οι εργαζόμενοι θα είναι υποχρεωμένοι από την Δευτέρα να κάνουν self test. Από αύριο Πέμπτη θα μπορούν να παραλαμβάνουν δωρεάν με τον ΑΜΚΑ τους από τα φαρμακεία τα τεστ, ενώ πιθανότατα το μέτρο αυτό θα αφορά όσους εργάζονται στο λιανεμπόριο, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα δικαστήρια και τα delivery.

Επίσης για πρώτη φορά σήμερα στα κρούσματα που θα ανακοινωθούν θε ενταχθούν και τα αποτελέσματα των self test που γίνονται το τελευταίο διάστημα. Αύριο το πρωί στα λύκεια μαθητές και καθηγητές θα προσέλθουν με τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των self test καθώς είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τον έλεγχο κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.


the toc

Δεν υπάρχουν σχόλια: