16 Απριλίου 2021

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα η μητέρα μαθητή που ήθελε να μπει ο γιος της στο σχολείο χωρίς self test


Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης πέρασε πριν από λίγο η 49χρονη μητέρα του μαθητή από τον Εύοσμο, που αρνήθηκε να υποβληθεί ο γιος της σε self test.

Η 49χρονη συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή και σήμερα αναμένεται να απολογηθεί στον εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι η μητέρα του μαθητή είχε κάνει μήνυση σε βάρος του διευθυντή του σχολείου, γιατί αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο στο σχολείο στο γιο της χωρίς να υποβληθεί σε self test. Η κ. Ρωμαίου κατά την άφιξη της στο δικαστικό Μέγαρο φώναξε απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους “για τα παιδιά μας τα κάνουμε όλα”.

Στο δικαστικό Μέγαρο συγκεντρώθηκε και ομάδα ατόμων, που αυτοαποκαλούνται «θεματοφύλακες του συντάγματος» ως ένδειξη συμπαράστασής στην 49χρονη. Ορισμένοι από αυτούς φωνάξαν προς τους υπόλοιπους να βγάλουν τις μάσκες. Αστυνομικοί τους πλησίασαν και προχώρησαν σε συστάσεις για τήρηση των μέτρων περί Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης όταν ομάδα πολιτών συγκεντρώθηκε για να συμπαρασταθεί στη μητέρα που ζητούσε να επιτραπεί στον γιο της η είσοδος χωρίς να έχει μαζί του την προβλεπόμενη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test.




thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια: