23 Μαΐου 2021

Λευκορωσία: Απελευθερώθηκε το αεροσκάφος με τους 11 Έλληνες επιβάτες

Απελευθερώθηκαν το βράδυ της Κυριακής (23/05) όλοι οι επιβάτες της πτήσης που παρέμενε καθηλωμένη στο αεροδρόμιο του Μινσκ τις τελευταίες ώρες και η οποία απογειώθηκε εκ νέου για τον αρχικό της προορισμό, το Βίλνιους της Λιθουανίας.

"Η πτήση της Ryanair απογειώθηκε μόλις από το Μινσκ με προορισμό το Βίλνιους. Υπέροχα νέα για όλους, ειδικά για τις οικογένειες και τους φίλους των ανθρώπων που ταξιδεύουν", ανέφερε η Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ, Αντίνα Βαλέαν.

Θυμίζουμε, πως το αεροπλάνο της Ryanair είχε απογειωθεί το πρωί της Κυριακής από την Ελλάδα με προορισμό τη Λιθουανία, ωστόσο, άλλαξε απότομα πορεία όταν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας της Λευκορωσίας ενημέρωσε για "απειλή" μεταξύ των 171 επιβαινόντων (11 εξ αυτών Έλληνες). Σύμφωνα, όμως, με όσα κατήγγειλα η πλευρά της αντιπολίτευσης, στόχος της Λευκορωσίας ήταν η προσγείωση του αεροπλάνου στο Μινσκ, ώστε να προβεί στη σύλληψη του αντιπολιτευόμενου δημοσιογράφου, Ρόμαν Προτάσεβιτς.

1 σχόλιο:

audronekara56@gmail.com είπε...

Καλό ήταν να ενημερωθούν πολίτες ότι στην Λευκορωσία επικρατεί δικτατορικό καθεστώς και ο πρόεδρος της Λευκορωσίας έχει πλήρες στήριξη προέδρου της Ρωσίας Πούτιν.Εδω δεν μιλάμε απλός για αεροπειρατεία αλλά για ασφάλεια τον πολιτών της ΕΕ και όχι μόνο.