12 Μαΐου 2021

Ο γνωστός συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης την Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 διαδικτυακά στις 21:00, στην Σχολή Γονέων Κατερίνης

Ο γνωστός συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης σε μια συνέντευξη εφ' όλης της Ύλης σε μια έκτακτη διαδικτυακή εκδήλωση της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 17 Μαίου 2021 στις 21:00.

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης γεννήθηκε στο 1948 στην Αθήνα από εύπορη οικογένεια. Σε μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την ροκ μουσική και έφυγε στην Γαλλία και στην Αγγλία όπου δημιούργησε ροκ συγκροτήματα. Σπούδασε στην Γερμανία κλασσική μουσική και σύνθεση. Γοητεύτηκε επιστρέφοντας στην Ελλάδα με την Βυζαντινή Μουσική η οποία τον οδήγησε στο ελληνικό τραγούδι και την ορχηστρική μουσική. Από τότε προσπαθεί ενσυνείδητα να συνταιριάξει στη μουσική του αυτά τα τρία είδη (το ροκ, την κλασική και τη βυζαντινή).
 Έχει συνεργαστεί με επιτυχημένους Έλληνες τραγουδιστές (Ντέμης Ρούσσος, Ελένη Βιτάλη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Λευτέρης Ζέρβας, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Πάριος, Βασίλης Σαλέας, Γιάννης Κούτρας, Μ. Δημητριάδης, Ηλέκτρα, Πέτρος Γαϊτάνος, Ιροντίνα, Άνεμος), αναδεικνύοντας με επιτυχία την "άλλη πλευρά" τους, συνθέτοντας τη μουσική και γράφοντας τους στίχους για ένα μεγάλο αριθμό τραγουδιών που είναι ακόμα δημοφιλή. Έχει επίσης συνθέσει μουσική για πολλές επιτυχημένες κινηματογραφικές ταινίες στην Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ιταλία, καθώς και μουσική για το θέατρο και την τηλεόραση, με την πρώτη κινηματογραφική συνεργασία του το 1974.
 Με τη μουσική για την ταινία «Πέτρινα Χρόνια» του Παντελή Βούλγαρη, απέδειξε με επιτυχία ότι το κλαρίνο μπορεί να εκφράσει και πιο απαιτητικές μουσικές κατευθύνσεις, ακόμη και θρησκευτικές – πνευματικές αναζητήσεις. Αντλεί τα θέματά του και από την ιστορία της Ελλάδας και τον Χριστιανισμό. Το 1994, αποφάσισε να επικεντρωθεί σχεδόν αποκλειστικά στη σύνθεση ορχηστρικής μουσικής. Ο Σταμάτης Σπανουδάκης ζει σε προάστιο της Αθήνας μαζί με τη Ντόρη. Διαθέτει δικό του στούντιο, όπου ηχογραφεί τη μουσική του, όντας όχι μόνο συνθέτης αλλά και στιχουργός, ενορχηστρωτής, παραγωγός, εκτελεστής, αλλά και ηχολήπτης.




Δείτε την εκδήλωση ζωντανά και απευθύνετε ερωτήσεις στον ομιλητή εδώ: https://youtu.be/_XX63EEMfak

Δεν υπάρχουν σχόλια: