27 Μαΐου 2021

Δίας Δίου-Οικονόμος Τσαριτσάνης 3-0 Δύο τελικοί πριν το "θαύμα"!

Γ' εθνική (3ος όμιλος-13η)

https://www.youtube.com/watch?v=ooNZW5CLxR0&t=82s

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!
Toυ δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση (Μetrosport.gr)

Δύο τελικοί πριν το «θαύμα» της παραμονής, απέμειναν για τον Δία Δίου, μετά το επιβλητικό εντός έδρας 3-0 απέναντι στον Οικονόμο Τσαριτσάνης, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 3ου ομίλου της Γ’ εθνικής κατηγορίας.


Οι γηπεδούχοι, του Παναγιώτη Παρασίδη, που δύο αγωνιστικές πριν, τους είχαν «ξεγράψει» ακόμη και οι... Θεοί του Ολύμπου, έκαναν total restart με Μακεδονικό Φούφα και Οικονόμο Τσαριτσάνης, πετυχαίνοντας 6 γκολ, την ίδια στιγμή που πριν τα δύο αυτά παιχνίδια είχαν σκοράρει μόλις πέντε φορές στο πρωτάθλημα.
 

Οι φιλοξενούμενοι, του Νίκου Φώλλα, με σύνθεση ανάγκης, «ρε παιδιά, είμαστε η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που έχει κορωνοϊό;», εμφανίστηκαν εμφανώς αποδυναμωμένοι και κυριολεκτικά και μεταφορικά αποδεκατισμένοι από τις απουσίες (Covid-19 και τραυματισμοί), ενώ στη διάρκεια του αγώνα δύο ακόμη ποδοσφαιριστές (Αρσένης και Παϊτέρης) αποχώρησαν αναγκαστικά, με αποτέλεσμα να μην αντέξουν στην πίεση του αγώνα επιβίωσης.
 

Το σκορ άνοιξε ο Μητράκας, από δύσκολη θέση, που συνέχισε το επιθετικό κρεσέντο του, από εκεί που το άφησε στον Φούφα (2 γκολ), οκτώ λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, μετά από ασίστ του Καραμανώλα και καταπληκτική κάθετη του Γεωργαντά. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι ουσιαστικά κλείδωσαν τη νίκη, με γκολ του Γεωργαντά, που πήρε το rebound από κεφαλιά του Κυπαρίσση και ασθενή απόκρουση του Ν. Δραχαλίβα.
Στην επανάληψη, ο Δίας κατάφερε να τριπλασιάσει τα τέρματά του με τον εισελθόντα Παναγιωτίδη, μετά από ασίστ του Μητράκα. Οι Τσαριτσανιώτες προσπάθησαν να μειώσουν το σκορ, με κύριο εκφραστή τον Ποτό, την ίδια στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Αποστολίδη και σωρεία χαμένων ευκαιριών στα τελευταία λεπτά, γεγονός που μπορεί, πάντως, ν' αποβεί καθοριστικό σε περίπτωση ισοβαθμιών στο τέλος του πρωταθλήματος έναντι των ανταγωνιστών τους.
 

Highlights: οι επίμαχες φάσεις που καταγράφονται on camera (oι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για περιπτώσεις offside, «όλο τον αγώνα κοιμάσαι, τώρα ξύπνησες μ@@@;», μία περίπτωση πέναλτι και για τον πειθαρχικό έλεγχο, ενώ διατείνονται ότι η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή στο σουτ του Αποστολίδη/οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους, διαμαρτύρονται για μη καταλογισμό φάουλ και μη τήρηση του fair play πριν το τρίτο γκολ του Δία, για μία περίπτωση πέναλτι και για περιπτώσεις offside και πειθαρχικού ελέγχου),
ο συνεργάτης του προπονητή του Δία Δίου, Μανώλης Μπατσαράς, που την περσινή χρονιά βρέθηκε ως βοηθός προπονητής στον Οικονόμο Τσαριτσάνης,
οι χαμένες ευκαιρίες των τελευταίων λεπτών του Δία και η... "ρουκέτα" του Αποστολίδη στο δοκάρι,
οι επικές ντρίπλες του Λιόλιου και του Λαζαρίδη του Δίου στην επίθεση, που άφησαν... άφωνη την κερκίδα,
το διαχρονικό αποτύπωμα της viral συνέντευξης
https://www.youtube.com/watch?v=gxCl13ntS_s&t=12s

του Ανέστη Παναγιωτίδη και του Παναγιώτη Καλουσίδη του Δία Δίου, τον Οκτώβριο του '20 παρακαλώ, που παρέδωσαν μαθήματα... ποδοσφαιρικής γεωγραφίας, με επίκεντρο τον 3ο όμιλο της Γ' εθνικής κατηγορίας, με λέξεις κλειδιά, μεταξύ άλλων, εκδίκηση, κρύο, τσίπουρα, τούνελ, τρικαλινό τυρί, μoναστήρια, τοπικά ντέρμπι κι άλλα επικά, μυθικά, μοναδικά κι ανεπανάληπτα, σ' ένα quiz ποδοσφαιρικών γνώσεων, αναμνήσεων κι επιθυμιών, που έχει... επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής κατά 95%, γεγονός που οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε! (σ.σ. ότι θα σας τρολάρουν ακόμη οι συμπαίκτες σας, με τις δικές σας ατάκες, αυτό οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι δεν το περιμέναμε...)
 

Man of the match: όταν ο δεύτερος από τους τέσσερις εναπομείναντες τελικούς για τον Δία Δίου είναι νικηφόρος, αυτό δεν μπορεί παρά να πιστωθεί στο σύνολο των παικτών και του τεχνικού επιτελείου της ομάδας, γεγονός που μοιράζει ισόποσα τον τίτλο του πολυτιμότερου, σε όλους όσοι αγωνίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών
Yellow card: είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα ότι όταν οι ομάδες, σε αυτό το επίπεδο, χάνουν αγωνιστικά βασικά στελέχη τους από τον Covid-19 -δεν αναφερόμαστε μόνο στον συμπαθέστατο Οικονόμο Τσαριτσάνης-, αυτό θέτει αυτόματα ζήτημα ισονομίας και ποδοσφαιρικής ηθικής, αλλά όταν αποδεχόμαστε ότι «στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος», οφείλουμε να «συμβιβαστούμε» και με αυτό... Είναι άραγε το μόνο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: