26 Μαΐου 2021

Σπάνε ρεκόρ τα ραντεβού για εμβόλιο στους 35-39 ετών - το Σάββατο η πλατφόρμα για τους 30 ως 34 ετών


Τις 102.000 φθάνουν τα ραντεβού για εμβολιασμό στις ηλικίες 35-39 ετών σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας.
Ανοίγοντας την ενημέρωση των συντακτών ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε: «Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων σε νεαρότερες ηλικιακές ομάδες για τρίτη εβδομάδα. Τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώ ρα είναι 16.838 υποχωρώντας σημαντικά. Όλες οι περιφέρειες της χώρας παρουσιάζουν από σταθεροποίηση ως μείωση των κρουσμάτων. Αυτό δεν σημαίνει ότι η επιδημία έχει τελειώσει.


Οι νοσηλευόμενοι συμπολίτες μας είναι 2.047, την περασμένη Τετάρτη ήταν πάνω από 3000. Στους εμβολιασμούς, σήμερα άνοιξε η 35 – 39 και έχουν κλειστεί 102.000 ραντεβού, 51.000 συμπολίτες μας έκλεισαν ραντεβού. Με βάση τον προγραμματισμό το Σάββατο 29 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 30 με 34».

Να συνεχιστεί ο εμβολιασμός με AstraZeneca

Τη σύσταση της επιτροπής για συνέχιση του εμβολιασμού με AstraZeneca μετέφερε η πρόεδρός του Μαρία Θεοδωρίδου. Ανέφερε μάλιστα πως μόλις τον τελευταίο μήνα 62 γυναίκες βρέθηκαν σε ΜΕΘ από τις επιπλοκές του κορονοϊού, ενώ απ' όσες έκαναν το εμβόλιο AstraZeneca μόλις 4.

«Η Επιτροπή ενημερώνεται συνεχώς από την επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης, έχουν καταγραφεί πέντε περιπτώσεις θρόμβωσης μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca. Από τις περιπτώσεις οι 4 ήταν γυναίκες 36 ως 61 ετών και μια σε άνδρα 35 ετών. Ένας ανάρρωσε, τρεις νοσηλεύονται και μια γυναίκα δυστυχώς κατέληξε. 62 γυναίκες νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και 28 κατέληξαν τον τελευταίο μήνα. Σύμφωνα με τα παραπάνω η επιτροπή κρίνει ότι το όφελος από τον εμβολιασμό συνεχίζει να είναι μεγαλύτερο από το ρίσκο.

Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα διασπορά συστήνεται η συνέχιση του εμβολιασμού. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος σε γυναίκες μικρότερες των 50 ετών. Η επιτροπή επισημαίνει ότι τα mRNA εμβόλια που δεν έχουν κατηγορηθεί είναι διαθέσιμα για όλους. Σε ό,τι αφορά τις δεύτερες δόσεις. Μόνο σε περίπτωση εμφάνισης θρομβωσης συνίσταται η αλλαγή της δεύτερης δόσης.

Πώς μπορείτε να κλείσετε ραντεβού

Συνωστισμός... από το πρωί στην πλατφόρμα ραντεβού για τις ηλικιακές ομάδες 35-39 ετών που ξεκίνησε από σήμερα για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson).

Ηδη από πολύ νωρίς το υπουργείο Ψηψιακής διακυβέρνησης άρχισε να στέλνει τα πρώτα μηνύματα σε όσους έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα.

Όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν, μπορούν να κλείσουν ραντεβού με τους εξής τρόπους:

Μετάβαση σε κάποιο φαρμακείο το οποίο θα τους βοηθήσει να κλείσουν το ραντεβού.

Μετάβαση σε κάποιο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), όπου και ένα τρίτο πρόσωπο μπορεί να το κάνει με μια υπεύθυνη δήλωση.

Μέσω άυλης συνταγογράφησης και εάν οι πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην υπηρεσία, λαμβάνουν αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώσουν το ραντεβού μέσω SMS στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.

Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr. Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ στην ιστοσελίδα.

Έως τη Δευτέρα 31 Μαΐου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-34 ετών, ενώ έως τις 7 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα emvolio.gov.gr, εμβολιάζονται τώρα:
Πολίτες άνω των 30 ετών.
Πολίτες άνω των 18 ετών που κατοικούν σε νησιά.
Πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου.
Εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.
Εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης./www.dikaiologitika.gr, 

Δεν υπάρχουν σχόλια: