24 Μαΐου 2021

Εμβολιασμός: Συγκλονίζει η αδερφή της 48χρονης με θρόμβωση μετά το Johnson & Johnson


Νέο περιστατικό θρόμβωσης παρουσιάστηκε σε 48χρονη γυναίκα από τη Θήβα λίγο μετά τον εμβολιασμό της με Johnson & Johnson.

Η κατάσταση της κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή, παραμένοντας για 4η ημέρα στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, όπως τόνισε μιλώντας στο LIVE NEWS η αδελφή της.

«Είναι πάρα πολύ σοβαρά. Κρέμεται από μία κλωστή. Γίνεται συγχρόνως θρόμβωση και αιμορραγία. Όταν πάνε να διορθώσουν το ένα, βρίσκονται αντιμέτωποι με το άλλο» σημείωσε η κυρία Βίκυ Μπέρδου.

Στις 10 Μαΐου, η 48χρονη γυναίκα εμβολιάστηκε με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Η χαρά της ήταν τόσο μεγάλη που ούτε το κινητικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει, την εμπόδισε.

«Λόγω του ότι είπε ο σύζυγός μου ότι έχει πρόβλημα κινητικό, μας είπαν ότι “εντάξει, δεν υπάρχει ζήτημα, θα το κάνουμε στο αυτοκίνητο”, και εκεί έγινε. Έκανε το εμβόλιο, ήτανε μέσα στην τρελή χαρά, μίλησε με τις φίλες της, με γνωστούς κλπ. “Εγώ έκανα το εμβόλιο” και “Τι βλακείες είναι αυτές που λένε ότι παθαίνουνε διάφορα”… Και μέσα σε επτά ημέρες έγινε αυτό που έγινε» πρόσθεσε η αδελφή της.

Στις 17 Μαϊου, η 48χρονη αισθάνθηκε έντονη κόπωση ενώ στο τέλος της ημέρας άρχισαν οι εμετοί, συμπτώματα που την οδήγησαν τελικά στο νοσοκομείο της Θήβας. «Όπου εκεί διαγνώστηκε με γαστρεντερίτιδα, είχε τα χαρακτηριστικά αυτά. Μένουμε τέσσερις μέρες μέσα στο νοσοκομείο, τις δύο τελευταίες όμως διαπιστώνεται ότι έχει πρηστεί το πόδι της» συμπλήρωσε η Βίκυ Μπέρδου.

Στις 20 του μηνός διαπιστώνουν πως πρόκειται για θρόμβωση και διακομίζεται άμεσα στον Ευαγγελισμό.

«Μπαίνουμε στον Ευαγγελισμό, και εκεί διαπιστώνεται ότι έχουμε θρόμβωση στο πόδι, πνευμονική εμβολή, και εσωτερική αιμορραγία στο στομάχι και στο ένα νεφρό. Γίνονται ενέργειες, μπαίνει στην εντατική, και αυτή τη στιγμή έχει καταγραφεί ως περιστατικό στα βιβλία του νοσοκομείου ύποπτων ενεργειών της Johnson όπως μου ανακοίνωσαν οι εντατικολόγοι» πρόσθεσε.

Ώρες αγωνίας

Βασανιστικά κυλούν οι ώρες για την οικογένεια της 48χρονης που περιμένουν πάνω από το ακουστικό για ν’ ακούσουν κάτι θετικό για τον άνθρωπο τους.

«Εγώ το πρώτο βράδυ παρακάλεσα τους γιατρούς και κοιμήθηκα στο πάτωμα έξω από την πόρτα της εντατικής. Στη συνέχεια μου ξεκαθάρισαν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό και αναγκαστικά έφυγα. Δεν έχουμε χωριστεί ποτέ η μία από την άλλη… Για ‘μένα είναι σαν δεύτερό μου παιδί. Κι αυτή τη στιγμή περιττό να σας πω ότι η κόρη μου δίνει πανελλαδικές, έχει σταματήσει το διάβασμα και είμαστε όλοι απαρηγόρητοι» υπογράμμισε η αδελφής της άτυχης γυναίκας, προσθέτοντας πως όλοι στην οικογένεια ήταν υπέρμαχοι του εμβολίου.

«Ακούμε τους ειδικούς, γι’ αυτό εξάλλου έκανε και ο σύζυγός μου το εμβόλιο, έκανε και η Κορίνα, έχω κλείσει ραντεβού στις 31 του μηνός να κάνω και εγώ… Δεν είναι ότι δε θέλαμε να κάνουμε το εμβόλιο, και μάλιστα παροτρύνουμε φίλους και γνωστούς να το κάνουνε. Βέβαια αυτό που θέλω να τονίσω είναι η αυτοθυσία πραγματικά των γιατρών του Ευαγγελισμού. Οι άνθρωποι αυτοί δώσανε το 100% της ψυχής τους, και αν αυτή τη στιγμή η αδελφή μου είναι ζωντανή, που δεν ξέρω αν είναι ζωντανή, αν είναι λοιπόν ζωντανή το οφείλω σε αυτούς» συμπλήρωσε η κυρία Μπέρδου.

«Οι εξετάσεις της ήταν καθαρές»

Η 48χρονη γυναίκα πέραν του κινητικού προβλήματος δεν είχε κανένα παθολογικό πρόβλημα υποστηρίζει η οικογένεια. «Έχω πρόσφατες εξετάσεις της. Έκανα εγώ, ο σύζυγός μου, τα παιδιά μου, και έκανα φυσικά και σε εκείνη γιατί ζούμε μαζί τα τελευταία 25 χρόνια, και οι εξετάσεις είναι πεντακάθαρες» τόνισε η αδελφή της.

«Όλοι οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα έχουν αυξημένο κίνδυνο θρομβώσεων. Αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί ανεξαρτήτως εμβολίου» υποστήριξε και ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Η κίτρινη κάρτα έχει αποσταλεί στον ΕΟΦ και ερευνάται η πιθανή σύνδεση του περιστατικού θρόμβωσης με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Δεν υπάρχουν σχόλια: