23 Μαΐου 2021

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για ανέργους με επιδότηση μισθού έως 550 ευρώ - Οι αιτήσεις και οι δικαιούχοι


Λίγες ημέρες απομένουν για να "κλείσει" το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά σε νέες θέσεις εργασίας για 2.000 ανέργους ηλικίας 30 ετών και άνω στην Αττική και το Νότιο Αιγαίο. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 28 Μαΐου και ώρα 23:59 "τερματίζεται". Η ζήτηση είναι τόσο αυξημένη από την πλευρά των επιχειρήσεων για νέες θέσεις απασχόλησης μέσω του προγράμματος και γι' αυτό, όπως επισημαίνεται στο enikonomia.gr, αποφασίστηκε από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ η αναστολή υποβολής νέων αιτήσεων στις 28 Μαΐου.


Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 12 μήνες, ενεργοποιήθηκε στις 7 Μαΐου και η επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους ανέρχεται στα 450 ευρώ μηνιαίως για την πρόσληψη ανέργων και 550 ευρώ για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (άνω των 12 μηνών).
Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω περιφέρειες και ωφελούμενοι είναι άνεργοι ηλικίας 30 ετών και άνω εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα. Για συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις κενές θέσεις, προσδιορίζοντας την ειδικότητα και το επιθυμητό εκπαιδευτικό επίπεδο.
Στη συνέχεια, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ υποδεικνύουν στην επιχείρηση τους κατάλληλους υποψηφίους, σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης και κατόπιν η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από πόρους του ΟΑΕΔ.

 enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: