28 Μαΐου 2021

Η σκοτεινή πολιτικά διαδρομή των Μητσοτάκηδων

Του Γ. Τεκίδη
Όχι που θα σας χάριζε κάστανα κι αυτή τη φορά ο κατά τα άλλα ελαφρά ανέμελος πρωθυπουργός Κυριάκος. Ο… Φωτεινός πρωθυπουργός που πέραν του ιδίου απέναντι του και ειδικά στους πολιτικούς του αντιπάλους, αντικρίζει μόνο σκοτάδι και διχαστικό λαϊκισμό. Οι διαπιστώσεις του δε στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, είναι αντάξιες του πολιτικού ήθους, της σοβαρότητας και της ευθύνης που ιστορικά κουβαλάει η οικογένεια Μητσοτάκη. 

Πρώτη διαπίστωση: "Στην αναζήτηση, λέει, μιας δυνατής ευρωπαϊκής Ελλάδας οικοδομήθηκαν ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις, με ένα μόνο σκοτεινό διάλλειμα το 2015, στο οποίο επικράτησε ο διχαστικός λαϊκισμός".

Τα λέει αυτό ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκης , ο Κυριάκος που όλο εκείνο το διάστημα που η χώρα ανέπνεε με το καλαμάκι πολιορκούμενη από μια ανελέητη και αποφασισμένη για τον αφανισμό μας τρόικα , έχοντας ο ίδιος υιοθετήσει και καθιερώσει μια λυσσαλέα, εμφυλιοπολεμική αντιπολευτική τακτική με συνθήματα του τύπου "Γερούν γερά" και του "δώσατε την Μακεδονία για τις συντάξεις". Τα λέει αυτά ο …πολέμαρχος με περικεφαλαία και χλαμύδα Μακεδονομάχος Κυριάκος, επικεφαλής των αφιονισμένων ακροδεξιών και ενός μεγάλου μέρους εξαπατημένων συμπολιτών μας, βαφτίζοντας τον Αλ. Τσίπρα και την κυβέρνηση του, εθνικούς μειοδότες. 

Τα λέει αυτά ο καταγέλαστος πρωθυπουργός που σήμερα τιμά την συμφωνία των …προδοτών, ζητά την πιστή της εφαρμογή και αδυνατεί ακόμη και τώρα να προφέρει το όνομα της γειτονικής μας χώρας, όταν υποδέχεται επίσημα τον πρωθυπουργό της. Είναι φαίνεται το όνομα "Βόρεια Μακεδονία" οι ερινύες που δεν σέβονται τον αριστοκρατικό γόνο της μοιραίας για τον τόπο πολιτικής οικογένειας, και τον κυνηγούν. Αυτός ακριβώς ο πρωθυπουργός με απαράμιλλη αναίδεια μιλά για σκοτεινά διαλλείματα και διχαστικούς λαϊκισμούς.

Δεύτερη ανέμελη διαπίστωση: "Τότε που η χώρα οδηγήθηκε ένα βήμα πριν τον γκρεμό, τότε που οι προοδευτικές δυνάμεις πολιτικές και κοινωνικές, συνέτριψαν την δημαγωγία μαζί με το διπλό αντιευρωπαϊκό και αντιδημοκρατικό ψέμα, τόσο αυτό με το αριστερό προσωπείο, όσο και εκείνο με το ακροδεξιό πρόσωπο του φασισμού και του μίσους". 

Ο Νεοφιλελεύθερος φασισμός δια στόματος του αναιτίως χαρούμενου, πλασάρει και πάλι την γνωστή τοξική θεωρία των δύο άκρων. Βαριά και με κόστος για τους Έλληνες και γα την δημοκρατία, η πολιτική σκιά των Μητσοτάκηδων. Των Μητσοτάκηδων που η πολιτική τους πορεία σημαδεύτηκε από τον απόλυτο νεποτισμό, την υποταγή αρχών και αξιών στο όνομα επίτευξης προσωπικών φιλοδοξιών, την εξουσιομανία, την πολιτική απάτη, την μαφιόζικη καμαρίλα και την παγκοίνως γνωστή αναισθησία. Είναι ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού που χαράσσει την σημερινή του πορεία. Είναι ο Κωνστ. Μητσοτάκης, ο γνωστός πρωταγωνιστής της περίφημης αποστασίας του 1965. Ο πολιτικός, ο άνθρωπος που υπονόμευε συστηματικά και με σχέδιο την λαοπρόβλητη τότε κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου συνωμοτώντας με το παλάτι και τους παρακρατικούς κύκλους της εποχής. Ο άνθρωπος που κατάφερε να βγάλει στους δρόμους της Αθήνας δεκάδες χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες, με την ιαχή "Μητσοτάκη κάθαρμα". Ο αμετανόητος και εθισμένος στην ίντριγκα και την δολοπλοκία Μητσοτάκης πατήρ, που έπεισε και την για μία ακόμη φορά αφελή αριστερά το 1989, ότι μαζί του θα πετύχαινε την περιβόητη πολιτική κάθαρση από τα σκάνδαλα εκείνης της εποχής, που δηλητηρίαζαν την πολιτική ζωή του τόπου. Τότε που χρησιμοποίησε ο αρχιερέας της διαπλοκής την αριστερά προκειμένου να εδραιωθεί ο ίδιος στην κεντρική πολιτική σκηνή, εξοβελίζοντας από αυτή τον μεγάλο πολιτικό του αντίπαλο τον Α. Παπανδρέου.

Σήμερα ο γιός και πρωθυπουργός εκείνου του Μητσοτάκη, αγκαλιά με την νεοφασίζουσα ακροδεξιά, ασχημονεί, προκαλεί με ιδιαίτερη εμπάθεια τους πολιτικούς του αντιπάλους, εξισώνει την αριστερά με τον φασισμό, δημαγωγεί ασύστολα και με ανεύθυνες κορώνες, έχοντας γραμμένα στις σόλες των παπουτσιών του, σύνταγμα και νόμους και αξιοκρατία και δημοκρατία. Σήμερα ο Κυριάκος και η κυβέρνηση του έχουν κηρύξει τον πόλεμο στην κοινωνία καταστρατηγώντας δικαιώματα, ελευθερίες και ευκαιρίες για μια αξιοπρεπή ζωή.

Σήμερα εξυφαίνεται το μεσοπρόθεσμο σχέδιο ισοπέδωσης του κοινωνικού κράτους, αποθέωσης της ασύδοτης και αυτορυθμιζόμενης αγοράς, της μετατροπής της εργασίας σε πραγματική δουλεία, δίχως δικαιώματα και απαιτήσεις, της καθιέρωσης του κοινωνικού κανιβαλισμού. Σήμερα όσοι ακόμη τρέφουν την αυταπάτη για τις…αγαθές προθέσεις αυτής της κυβέρνησης και αυτού του πρωθυπουργού, ίσως σύντομα ξυπνήσουν σε μια σύγχρονη κοινωνική ζούγκλα. Μόνο που τότε θα είναι αργά.

Ο νεότευκτος φασισμός δεν φοράει πια κουρέλια, ούτε τρίζει τα δόντια του φανερά στους αντιπάλους του. Είναι ευπρεπώς ενδεδυμένος και χαμογελάει γλυκά, πολύ γλυκά, υποσχόμενος την κόλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: