12 Μαΐου 2021

Πού στρέφονται οι έρευνες - Τα στοιχεία που άφησαν πίσω τους οι δράστες στα Γλυκά Νερά

Η αστυνομία θεωρεί ότι έχουν γίνει λάθη από τους δράστες. "Έκαναν λάθη, έμειναν πολύ ώρα μέσα στο σπίτι και πάλεψαν με το θύμα, την 20χρονη Καρολάιν. Άφησαν πίσω τους στοιχεία και όλα αυτά από την μανία τους να βρουν τα χρήματα" δήλωσε αξιωματούχος της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την εξέλιξη των ερευνών για την άγρια δολοφονία της 20χρονης δίπλα στο μωρό της μέσα στο σπίτι της οικογένειας στα Γλυκά Νερά.

Οι άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών και Ληστειών, θεωρούν ότι οι έρευνες και η τεχνολογία θα βοηθήσει να αποκαλυφθεί σύντομα η ταυτότητα των δραστών λόγω των λαθών αυτών. Πιστεύεται ότι πρόκειται για σεσημασμένους ληστές, για μέλη εγκληματικών ομάδων που έχουν κάνει στο παρελθόν ληστείες με τους ιδιοκτήτες μέσα στο σπίτι. Όπως αναφέρει το ΟΡΕΝ, έχει δοθεί εντολή να ασχοληθούν τα εγκληματολογικά εργαστήρια κατά προτεραιότητα με τα στοιχεία DNA που συλλέχθησαν και κατά δεύτερο χρόνο με αποτυπώματα.

Η επιλογή του σπιτιού δεν ήταν τυχαία. Προφανώς είχαν από κάπου πληροφορίες ότι το ζευγάρι είχε αγοράσει οικόπεδο και είχε κάποια χρήματα. Σύμφωνα με τα όσα έχει καταφέρει να πει έως τώρα ο 32χρονος πιλότος στους αστυνομικούς, οι δράστες ήταν τρεις, οι δύο ψηλοί και ο ένας κοντός, φορούσαν μάσκες full face και κρατούσαν όπλο και περίστροφο. Οι δύο μιλούσαν πολύ καλά την ελληνική γλώσσα και ο τρίτος μια ξένη γλώσσα που ο άνδρας δεν αναγνώρισε. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι κίνητρο των δραστών ήταν η ληστεία, ωστόσο, οι έρευνες των Αρχών στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση. Μάλιστα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικήρυξε τους δολοφόνους, προσφέροντας αμοιβή 300.000 ευρώ σε όποιον δώσει στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των κακοποιών, που αφαίρεσαν τη ζωή σε μία νέα γυναίκα, στέρησαν σε ένα μωράκι 11 μηνών την τρυφερότητα και το χάδι της μητέρας του και έκλεψαν το μέλλον ενός ζευγαριού.

Συντετριμμένος ο 32χρονος - "Να μη συμβεί σε κανέναν αυτό που πάθαμε εμείς"

Στο σπίτι του, όπου διέμενε μαζί με την άτυχη σύζυγό του στα Γλυκά Νερά, μετέβη λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα της Τρίτης ο 32χρονος. Συνοδευόμενος από αστυνομικούς ο άνδρας εισήλθε στη μεζονέτα, προκειμένου να πάρει κάποια προσωπικά του αντικείμενα. Παρέμεινε για καμία ώρα και στη συνέχεια αποχώρησε. Ο πιλότος της Πολιτικής Αεροπορίας εμφανίστηκε συντετριμμένος, εκφράζοντας, ωστόσο τη βεβαιότητα του ότι οι αρχές θα βρουν τους δράστες και θα προχωρήσουν στη σύλληψή τους. «Θα τους πιάσουνε. Η αστυνομία ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Τους παρακαλέσαμε να μη μας κάνουν κακό. Να μη συμβεί σε κανέναν άνθρωπο αυτό που πάθαμε εμείς», είπε συγκεκριμένα πριν αποχωρήσει από το σημείο.

"Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό" - Σοκάρει ο 32χρονος πιλότος

Η μαρτυρία του 32χρονου συζύγου της Καρολάιν σοκάρει. Ο 32χρονος Μπάμπης έδωσε αρκετές ώρες κατάθεση στους αστυνομικούς του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής, περιγράφοντας τις στιγμές φρίκης που βίωσαν στα χέρια των αδίστακτων κακοποιών.

"Τους είδα ξαφνικά μπροστά μου. Τρεις με κουκούλες, full face οι δυο και ο τρίτος φορούσε το κάλυμμα λαιμού που έχουμε για τις μηχανές και το είχε σηκώσει μέχρι τη μύτη. Η σωματοδομή τους ήταν κανονική. Με τα όπλα στα χέρια σημάδευαν άλλες φορές εμένα και άλλες φορές το μωρό. Μιλούσαν πολύ καλά ελληνικά, μου έλεγαν συνέχεια που είναι τα λεφτά ρε;" φέρεται να είπε ο 32χρονος, όπως μετέδωσε το OPEN.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πώς οι δράστες τους έδεσαν, καθώς και στη στιγμή που σταμάτησε να ακούει τις φωνές της συζύγου του.

"Τους είπα αμέσως που είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει το μαρτύριο γρήγορα. Είχαμε αγοράσει ένα οικόπεδο και είχα κάποια λεφτά στο σπίτι για να τα δώσω για κάποιες αρχικές εργασίες.

Άκουγα τη γυναίκα να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια, δεμένη πάνω στο κρεβάτι κι εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν άλλα χρήματα και κοσμήματα. Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο, ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου" ανέφερε ο 32χρονος.

Η αγορά του οικοπέδου

Οι αστυνομικοί εξετάζουν εάν και ποιοι γνώριζαν για το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ που είχε το ζευγάρι στο σπίτι, καθώς και ποιος ήταν ενήμερος για την αγορά του οικοπέδου στην οποία είχαν προβεί. Δηλαδή, αναζητούν μήπως κάποιος γνώριζε ότι είχε κάνει αυτή την αγορά και ηθελημένα ή άθελά του έδωσε αυτή την πληροφορία σε κάποιους. Πάντως ο 32χρονος, όπως είπε στους αστυνομικούς, σχεδόν από την πρώτη στιγμή έσπευσε να πει στους δράστες πού βρίσκονται τα χρήματα κρυμμένα. Το ζευγάρι είχε προχωρήσει στην ανάληψη του χρηματικού ποσού λίγες ημέρες νωρίτερα λόγω της αγοράς του οικοπέδου και επειδή χρειαζόταν αυτά τα χρήματα για να προχωρήσει σε κάποιες πληρωμές. Σε κάθε περίπτωση στο μικροσκόπιο μπαίνουν όλοι όσοι είχαν μπει στη μεζονέτα το τελευταίο χρονικό διάστημα για να εργαστούν για την οικογένεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο σύζυγος της 20χρονος δεν έχει πλήρη εικόνα για όσα συνέβησαν, καθώς του είχαν δέσει γύρω από τον λαιμό μια ταινία που χρησιμοποιείται στις συσκευασίες. Μάλιστα, ήταν τόσο σφιχτά δεμένη που κόντεψε να λιποθυμήσει. Την ίδια ταινία χρησιμοποίησαν οι δράστες και για να του κλείσουν τα μάτια. Στην πραγματικότητα, λοιπόν, ο 32χρονος περισσότερο άκουγε παρά έβλεπε όσα εκτυλίσσονταν μέσα στο σπίτι του. Στη μεζονέτα υπήρχε και μια κάμερα ασφαλείας, η οποία ήταν ορατή. Οι δράστες την αντιλήφθηκαν, άλλαξαν τη θέση της και τη χτύπησαν, προκειμένου να μην καταγράφει τις κινήσεις τους. 

 

 enikos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: