23 Μαΐου 2021

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης για τους Ομοφυλόφιλους και τον Νικόλαο Πλαστήρα.


Δεν καταδικάζω τους ομοφυλοφίλους αλλά δεν μου αρέσει που το κάνουν show και βγαίνουν και παρελαύνουν με τα σώβρακα έξω στην κοινωνία!


Δείτε το απόσπασμα εδώ: https://youtu.be/JSvlURuuTxM


Στο πλαίσιο μιας έκτακτης διαδικτυακής ομιλίας, ο γνωστός συνθέτης κ. Σταμάτης Σπανουδάκης παραχώρησε την Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 στην Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης μια απολαυστική, εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, γεμάτη Χριστό και Πατρίδα. 

Ξεκινώντας την συνέντευξη, ο κ. Σπανουδάκης αναφέρθηκε στην απεριόριστη αγάπη του για την ροκ μουσική των Beatles και των Rolling Stones, και την διαφορά ανάμεσα στον στιχουργό και τον ποιητή. Μίλησε για την αγαπημένη του σύζυγο αλλά και την θέση της γυναίκας και του Χριστού στην ζωή του. «Αγαπάω την γυναίκα και την βάζω πάνω από τον εαυτό μου. Για μένα η γυναίκα είναι η εικόνα του Θεού». 

Ακολούθως, προσέγγισε συγκινητικά το θέμα τις Ορθόδοξης πίστης, της αγάπης του Χριστού και της μεταστροφής του στην Ορθοδοξία. Μίλησε για την μεγάλη του αγάπη στον πνευματικό του, μακαριστό πλέον πατέρα Ηλία Μαστρογιαννόπουλο και για την συνάντηση και γνωριμία του με την μοναχή Γαβριηλία Παπαγιάννη. Ξεχώρισε δυο αγαπημένες μελωδίες του, τονίζοντας ότι έμπνευση για τις συνθέσεις του είναι ο άνθρωπος πίσω από την Ιστορία όπως ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος. 

«Μέσα από την μουσική πλησιάζω τον Θεό», «το πραγματικό χειροκρότημα είναι όταν μια ψύχη επικοινωνεί με μια άλλη» δήλωσε ο μουσικοσυνθέτης ενώ παράλληλα εξέφρασε με πολλή αγάπη, μια παράκληση στου ανθρώπους της Εκκλησίας να μιλούν με γλύκα και απλότητα στον λαό. Επίσης, σχολίασε την αγάπη του για τον Άγιο Φανούριο, την σπουδαιότητα της προσευχής για τους κεκοιμημένους. 

Εξέφρασε τις ελπίδες του για την νέα γενιά συμβουλεύοντας τους γονείς να αποτελούν παράδειγμα για τα παιδιά τους, όχι με τα λόγια αλλά με την στάση και τις πράξεις τους. Παράλληλα, μας παρακίνησε να μείνουμε πάντα απλοί και με παιδική ψυχή. Αναφέρθηκε με θαυμασμό στον Νικόλαο Πλαστήρα και στην σχέση του με την πολιτική, μετά την συνάντησή του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. 

Τέλος, αφού ανακοίνωσε τον τίτλο του επόμενού του δίσκου με τίτλο «Το Λιοντάρι του Μοριά» και την τηλεοπτική του συνεργασία με την Ρούλα Κορομηλά, έκλεισε την χειμαρρώδη αυτή συνέντευξη αφιερώνοντας στην λατρεμένη του σύζυγο και σύντροφό του τους στίχους από το τραγούδι «Ζωή κλεμμένη». Αγαπητοί μας φίλοι δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο «κλείσιμο» της 32ης Ακαδημαϊκής χρονιάς της Σχολής Γονέων Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης εν μέσω Κορωνοιού από την τελευταία αυτήν εκδήλωση. Μια συνέντευξη η οποία μας άφησε μια χαρά και μια γλυκύτητα από την αμεσότητα και την απλότητα του λόγου του κ. Σπανουδάκη.Δεν υπάρχουν σχόλια: