18 Μαΐου 2021

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην ΕΜΑΚ - Όσοι δεν θα εμβολιαστούν θα απομακρύνονται

Διαταγή του αρχηγείου της Πυροσβεστικής ορίζει ότι στο εξής θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όσων υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών, στη γνωστή ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, για όσους δεν κάνουν το εμβόλιο, θα δρομολογηθεί η αντικατάσταση τους στις εν λόγω υπηρεσίες από άλλους υπάλληλους του Πυροσβεστικού Σώματος που θα έχουν εμβολιαστεί. Όσοι δεν εμβολιάζονται θα απομακρύνονται από την ΕΜΑΚ για να μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες και θα αντικαθίστανται.

Οι εργαζόμενοι έχουν περιθώριο να κάνουν το εμβόλιο έως τις 11 Ιουνίου και τρεις ημέρες περιθώριο, δηλαδή μέχρι τις 21 του μήνα, να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους, αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που υπάρχει στη χώρα μας εντολή υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Τι αναφέρει το αρχηγείο

Από την πλευρά του, το αρχηγείο κάνει λόγο για μια απόφαση προς θετική κατεύθυνση που έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι η ΕΜΑΚ υπάγεται στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να συνδράμει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με τον εμβολιασμό να αποτελεί στοιχείο εξασφάλισης αδιάληπτης επιχειρησιακής λειτουργίας.

Ξεκαθαρίζεται πως όσοι για τους δικούς τους λόγους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν δεν απομακρύνονται από το σώμα απλά μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: