15 Μαΐου 2021

Απευθείας στις φυλακές Δομοκού ο Γιάννης Λαγός για να εκτίσει την ποινή του 13 ετών και 8 μηνών

Ο καταδικασθείς χρυσαυγίτης έφτασε στην Ελλάδα λίγο νωρίτερα και μετήχθη στο Εφετείο, όπου τον ανέμεναν οι συνήγοροί του, Κώστας Πλεύρης και Γιάννης Ζωγράφος.


Εκεί, του παραδόθηκε από τον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών το φυλακιστήριο, ώστε να μεταφερθεί στις φυλακές, όπου θα εκτίσει την ποινή του. Παρών ήταν και ο αρμόδιος για τις εκδόσεις εισαγγελικός λειτουργός, προκειμένου να πιστοποιήσει ότι έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την έκδοση του καταδικασμένου.
 
Κατά την άφιξή του στο Εφετείο, βγαίνοντας από την κλούβα, φώναξε: «Για την ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία».

Ο ίδιος πάντως φέρεται να υπέβαλε αίτημα, να κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, αίτημα που ο εισαγγελέας δεν έκανε δεκτό, ενημερώνοντάς τον ότι δεν είναι αρμόδιος να αποφασίσει για το αιτήματα του, καθώς αρμόδια για αυτό το θέμα είναι η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με τους δύο δικηγόρους, ο εντολέας τους έχει ήδη υποβάλει αίτημα στην Γραμματέα Αντεγκληματικης Πολιτικής, προκειμένου να κρατηθεί στον Κορυδαλλό, για να διευκολυνεται να ασκεί τα καθήκοντα του στην Ευρωβουλή

«Γιαννάρα γερά», φώναξαν δυο τρεις φίλοι του Λαγού έξω από το Εφετείο. Την ίδια στιγμή δυο άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκι φώναξαν: «Ο Παύλος ζει τσακiστε τους ναζί».

Υπενθυμίζεται, ότι παρά την καταδίκη του σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, δεν παύει να διατηρεί τόσο τη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο, όσο και τη δυνατότητα να μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντα του, αλλά και να πληρώνεται.

 newsbomb.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: