27 Ιουνίου 2021

Ολοκληρώθηκε ο 17ος «Olympus Marathon», παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

Με τον αγώνα δρόμου ορεινού τρεξίματος «Στην Κόψη των Αετών» ολοκληρώθηκε σήμερα ο 17ος Olympus Marathon 2021.

Μετά από έναν χρόνο απουσίας, λόγω κορονοϊού, η μεγάλη αθλητική διοργάνωση επέστρεψε στο Δήμο Δίου-Ολύμπου, σε ένα αθλητικό τριήμερο το οποίο ξεκίνησε την Παρασκευή 25 Ιουνίου με τον αγώνα δρόμου ορεινού τρεξίματος «Olympus Vertical» 4,25 χλμ, συνεχίστηκε το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 με τον Διεθνή Μαραθώνιο Ορεινού Τρεξίματος «Olympus Marathon» 44 χλμ, και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Ιουνίου με τον αγώνα δρόμου ορεινού τρεξίματος «Στην Κόψη των Αετών» 14 χλμ.

Θεοδωρακάκος και Γιαζιτζίδου νικητές στον Olympus Marathon

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος ήταν για μία ακόμη φορά νικητής στον αγώνα Olympus Marathon. Ο 43χρονος αθλητής τερμάτισε, λίγο μετά τις 10:30 το πρωί του Σαββάτου, στο Λιτόχωρο κάνοντας χρόνο 5 ώρες, 9 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα.  Αυτή ήταν η 5η νίκη του Θεοδωρακάκου στον συγκεκριμένο αγώνα, στον οποίο είχε στεφθεί νικητής τις χρονιές 2013, 2014, 2016 και 2018.

Δεύτερος ήταν ο Δημήτρης Ελευθερίου με χρόνο 5:13:15 και τρίτος ο Θανάσης Παγουνάδης με χρόνο 5:15:52.

Πρώτη από τις γυναίκες και 19η στη γενική κατάταξη ήταν η Χριστίνα Γιαζιτζίδου με χρόνο 6 ώρες 6 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα.

Μπαλαμώτης και Τόκα νικητές στον Olympus Vertical

Στον αγώνα Olympus Vertical, με τον οποίο άνοιξε η αυλαία του τριημέρου, νικητής αναδείχθηκε ο Βασίλης Μπαλαμώτης με χρόνο 45:58. Δεύτερος τερμάτισε ο Άγγελος Φραγκούλης με 46:56 και τρίτος ο Γιώργος Τσομπίκος με 52:18.

Πρώτη από τις γυναίκες και δέκατη στη γενική κατάταξη ήταν η Σουλτάνα Τόκα με χρόνο 1:03:47, δεύτερη η Ζωή Σταμούλη με 1:07:24 και στην τρίτη θέση η Βασιλεία Τσικλητάρη με 1:15:31.

Μπαλαμώτης και Μποσκοπούλου νικητές στην «Κόψη των Αετών»

Ο Βασίλης Μπαλαμώτης αναδείχθηκε νικητής και στον αγώνα «Στην Κόψη των Αετών», τερματίζοντας σε χρόνο 1:02:24. Πίσω του, όπως και στον Olympus Vertical ήταν ο Άγγελος Φραγκούλης με 1:06:45 και τρίτος ο Νίκος Πονηρέας με 1:07:35.

Νικήτρια στις γυναίκες και 10η στη γενική κατάταξη ήταν η Κωνσταντίνα Μποσκοπούλου με χρόνο 1:20:48. Δεύτερη (και 16η) η 13χρονη Χρυσούλα Βλησαρούλη με χρόνο 1:23:50 και τρίτη (27η) η Ελπίδα Σπύρου με 1:29:14.

Πρωταγωνίστρια η ζέστη

Οι συνθήκες ήταν δύσκολες όλο το τριήμερο με πολλή ζέστη, δυσκολεύοντας πολύ τις προσπάθειες των αθλητών. Για αυτό άλλωστε και οι επιδόσεις των νικητών είναι μακριά από αυτές που έχουμε συνηθίσει στο βουνό των Θεών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επίδοση του νικητή είναι η τρίτη χειρότερη στα 17 χρόνια της διοργάνωσης!

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στην «Κόψη των Αετών»

Στον σημερινό αγώνα πήρε μέρος και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ο υφυπουργός χαρακτήρισε τη διαδρομή εξαιρετική, ενώ υπογράμμισε πως αξίζει, όσοι το επιθυμούν, να έρθουν και να απολαύσουν τον Όλυμπο, το καθαρό περιβάλλον και τη φιλοξενία. 

Παράλληλα έδωσε τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές και εθελοντές και όλους όσοι συνέβαλαν στην, όπως την χαρακτήρισε, εξαιρετική, ποιοτική, ευπρεπέστατη και ασφαλή (από πλευράς τήρησης των πρωτοκόλλων) διοργάνωση. Όπως σημείωσε ο υφυπουργός, πριν την εκκίνησή του στα «Πριόνια», συμμετέχει στον αγώνα εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρακολουθήστε τη δήλωση του υφυπουργου κ. Αυγενάκη στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtu.be/m_o4CBM4bmM

Δείτε βίντεο και φωτορεπορτάζ στη σελίδα της διοργάνωσης στο facebook https://www.facebook.com/OlympusMarathon/

Δεν υπάρχουν σχόλια: