7 Ιουνίου 2021

Από την Πέμπτη όλα τα εμβόλια για τους 25-29 ετών

Στην ανακοίνωση πως από την ερχόμενη Πέμπτη 10 Ιουνίου θα ανοίξει η εμβολιαστική πλατφόρμα στους πολίτες 25-29 ετών για τα τρία εμβόλια (Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson, αλλά όχι AstraZeneca), προέβη ο επικεφαλής της επιχείρησης «Ελευθερία», γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν χορηγείται για τους κάτω των 30 ετών. 

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας για την πορεία των εμβολιασμών κατά της νόσου Covid-19 στη χώρα μας, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε επίσης ότι το 38,1% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με μία δόση, ενώ το 22,4% είναι πλήρως εμβολιασμένο. Δήλωσε επίσης ότι έχει εμβολιαστεί το 71% των ατόμων άνω των 60 ετών.

Αναφερόμενος στα προνόμια όσων εμβολιάζονται και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «η συζήτηση έχει ήδη ανοίξει» και όταν θα υπάρξει πλήρης επάρκεια εμβολίων θα ληφθούν και οι ανάλογες αποφάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς. Ο ίδιος τόνισε ότι με το πράσινο πιστοποιητικό μπορούν κάποιοι να ταξιδεύουν σε άλλες χώρες όταν έχουν πλήρως εμβολιαστεί χωρίς να χρειάζεται να κάνουν τεστ.

Σημειώνεται ότι σε παλαιότερη ενημέρωση, ο κ. Θεμιστοκλέους είχε αναφέρει το σπάσιμο της ηλικιακής ομάδας 18-29 ετών σε δύο μέρη, με την ομάδα των 25-29 ετών να προηγείται στο άνοιγμα της πλατφόρμας με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: