4 Ιουνίου 2021

Πόρισμα-κόλαφος από τον ΕΟΔΥ για την κλινική στο Περιστέρι: Με ισόβια κινδυνεύουν 4 γιατροί και ο διευθυντής

«Καταπέλτης» είναι το πόρισμα του ΕΟΔΥ για την ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, όπου 13 ασθενείς κατέληξαν πριν από έναν χρόνο από κορονοϊό. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, τέσσερις γιατροί και ο διευθυντής ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης



Ήταν Απρίλιος του 2020, όταν στην ιδιωτική κλινική του Περιστερίου τα ασθενοφόρα παραλαμβάνουν άρον-άρον ηλικιωμένους ασθενείς. Ο ιός έχει απλωθεί στους ορόφους, οι αιμοκαθαιρόμενοι έχουν εκτεθεί στον κορονοϊό και πρέπει να απομακρυνθούν επειγόντως. Τελικά, 35 άνθρωποι βρίσκονται μολυσμένοι εκ των οποίων 13 από αυτούς καταλήγουν.
«Εγώ τον μπαμπά μου τον έχασα, αλλά ούτε ένα τηλέφωνο να ζητήσουν ένα συγγνώμη από την κλινική. Ούτε ένα τηλέφωνο δεν πήραν. Έπρεπε να αισθάνονται ντροπή γιατί δεν το είχαν πάρει στα σοβαρά, απ’ ό,τι καταλαβαίνω. Δεν το είχαν πάρει στα σοβαρά…», δηλώνει στον ΑΝΤ1 ο Κώστας Ασημακόπουλος, γιος ενός από τους 13 ασθενείς που εκτέθηκαν στον ιό και απεβίωσαν λίγες ημέρες αργότερα. «Εγώ δεν θερμομετρήθηκα ποτέ. Έπρεπε να κλείνουν τις κουρτίνες ενδιάμεσα, να μην έρχονται σε επαφή οι ασθενείς και να φοράνε μάσκες και οι αιμοκαθαρούμενοι», συμπλήρωσε και επισήμανε: «Ούτε οι αιμοκαθαρούμενοι φοράγανε μάσκες. Στο δωμάτιο του πατέρα μου υπήρχε ασθενής δίπλα που απ' ό,τι κατάλαβα δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Άκουσα τον γιατρό που δεν φορούσε μάσκα, ότι έχει κολλήσει κορονοϊό».

Σύμφωνα με τις αναφορές των επιθεωρητών του ΕΟΔΥ που έλεγξαν την κλινική, αλλά και βάσει μαρτυρίων ασθενών και συγγενών τους, γιατροί και νοσηλευτές δεν φορούσαν συχνά μάσκα. Στους χώρους της αιμοκάθαρσης επικρατούσαν συνθήκες συνωστισμού, δεν γινόταν συστηματική θερμομέτρηση επισκεπτών, ενώ υπήρχε και δεύτερη αφύλακτη είσοδος από όπου μπαινόβγαιναν άτομα ελεύθερα.

 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: