17 Ιουνίου 2021

Συνελήφθη ο δράστης για την άγρια δολοφονία του 45χρονου στην Κατερίνη

 


Ραγδαίες  οι εξελίξεις για το φρικτό έγκλημα που έγινε στην Κατερίνη με θύμα έναν 45χρονο κομμωτή, ο οποίος εντοπίστηκε καμένος, δεμένος πισθάγκωνα και με μία κουκούλα στο κεφάλι, πίσω από το κοιμητήριο της Καλλιθέας. Συνελήφθη ο δράστης, ο οποίος βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας. Είχε προσαχθεί με άλλους δύο υπόπτους και τελικά ομολόγησε τι ακριβώς έκανε. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 58χρονο από τον στενό κύκλο του θύματος. Ο 58χρονος ανέλαβε την ευθύνη αλλά δεν έχει εξηγήσει το κίνητρο και τους λόγους της δολοφονίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν οι δύο άνδρες είχαν διαφορές. Η Αστυνομία πέρα από την ομολογία, είχε βρει αρκετά στοιχεία στον τόπο του εγκλήματος και ήταν θέμα χρόνο η σύλληψή του.

Ο δράστης πρώτα πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και σκότωσε τον άτυχο άνδρα και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο άψυχο σώμα του, προκειμένου να εξαφανίσει κάθε ίχνος και ενδεχομένως να καθυστερήσει την αναγνώριση του πτώματος. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα, που διενεργήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο πυροβολισμός στο κεφάλι που δέχτηκε ο 45χρονος κομμωτής ήταν και ο μοιραίος. Τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το άψυχο σώμα του προκαλούν σοκ. Ο άνδρας ήταν καμένος, με κουκούλα στο κεφάλι και δεμένος πισθάγκωνα.

Ο εκτελεστής ήταν αποφασισμένος να αφαιρέσει με βάρβαρο τρόπο τη ζωή του 45χρονου και να μην του αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης. Δεν αποκλείεται, δε, να ήθελε να περάσει κάποιο συγκεκριμένο "μήνυμα", κρίνοντας από τον τρόπο δράσης του. Μέχρι στιγμής, οι αρχές έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές υπόπτων, χωρίς κάποια απ' αυτές να έχει μετατραπεί σε σύλληψη, ωστόσο, αυτό ενδέχεται να αλλάξει από στιγμή σε στιγμή.

Το δύσκολο έργο της ταυτοποίησης έκαναν ο πατέρας του θύματος και ένας φίλος του, οι οποίοι τον αναγνώρισαν από τις παντόφλες και τα ρούχα του, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες. Τα ίχνη του 45χρονου κομμωτή είχαν χαθεί τα ίχνη και οι δικοί του άνθρωποι τον αναζητούσαν από τη Δευτέρα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, που έσπευσαν στο σημείο, απέκλεισαν τον χώρο προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν στον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της άγριας δολοφονίας.

"Θα τιμωρηθούν"

Η αδελφή του 45χρονου, με την οποία ζούσαν μαζί, μίλησε στο LIVE NEWS για τον χαμό του.

"Από προχθές τον ψάχναμε, το τηλέφωνό του ήταν κλειστό, απενεργοποιημένο. Γενικά, δεν απομακρύνονταν πολύ, τώρα… και γι’ αυτό μας φάνηκε και παράξενο κιόλας που έλειπε τόσες ώρες, αλλά… υποθέσαμε ότι θα είναι κάπου, εδώ γύρω, σε κάποιον φίλο του… αλλά δεν φανταζόμασταν κάτι τέτοιο. Τον βρήκαν πίσω από το κοιμητήριο της Καλλιθέας, καμένο, δεν ξέρω άλλες λεπτομέρειες, δεν μας άφησαν να τον δούμε… Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου. Θα τιμωρηθούν", λέει η αδερφή του 45χρονου. Οι κάτοικοι της Κατερίνης είναι σοκαρισμένοι από την αγριότητα του εγκλήματος. Ο Χριστόδουλος Χριστοδουλής, ο ιδιοκτήτης του χωραφιού όπου βρέθηκε νεκρός ο 45χρονος, ενημερώθηκε σχετικά από την αστυνομία. "Ειδοποιήθηκα ότι βρέθηκε ένα πτώμα στο χωράφι μου. Φυσικά δεν είχα καμία ανάμειξη και καμία εικόνα του τι έγινε. Είναι σοκαριστικό, είναι άγριο έγκλημα, τον να τον κάψεις τον άλλον είναι ό,τι χειρότερο", αναφέρει.

Οι πληροφορίες του mega αναφέρουν ότι ο 45χρονος είχε επιστρέψει στην Ελλάδα πριν λίγο καιρό από την Αυστραλία. Μεταξύ άλλων, οι έρευνες των αστυνομικών αρχών στρέφονται σε πρόσωπα που γνώριζε το θύμα, που φέρεται να υπήρξε χρήστης ουσιών.

 

 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: